• 瀏覽: 2,923
  • 回覆: 57
以前每年都去稻香食一蚊雞!日日放工剛剛好去排隊一支公剩叫一隻雞乜都唔要!食足一個月...而家要兩個人先至可以叫一隻重要係炸雞... 當時D酒樓阿姐成日引誘我叫多個白飯...好彩我定力夠!冇上當埋單連茶芥好似廿幾三十蚊左右!

熱賣及精選
引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-5-7 12:54 AM 發表

以前每年都去稻香食一蚊雞!日日放工剛剛好去排隊一支公剩叫一隻雞乜都唔要!食足一個月...而家要兩個人先至可以叫一隻重要係炸雞... 當時D酒樓阿姐成日引誘我叫多個白飯...好彩我定力夠!冇上當埋單連茶芥好似廿幾三十蚊左右!
歲月如梭.......

引用:
原帖由 西爺扮鬼扮馬 於 2021-5-7 08:55 PM 發表

歲月如梭.......
往事只能回味!

頭頭仲可以任叫,我見過一個人食兩隻

以前幫你斬,而家斬要收錢

引用:
原帖由 樂樂小丑 於 2021-5-7 09:58 PM 發表

頭頭仲可以任叫,我見過一個人食兩隻
我以前見兩公婆每人叫一隻跟住枱底靜靜雞倒入食物盒帶走...

引用:
原帖由 Freeman168 於 2021-5-7 09:59 PM 發表

係呀!以前師傅一晚斬過百隻雞斬到手軟所以而家改為加錢至同你斬!

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-5-7 10:05 PM 發表

係呀!以前師傅一晚斬過百隻雞斬到手軟所以而家改為加錢至同你斬!
果時很多長者一個人去食,跟著打包,返屋企,俾十幾蚊埋單

引用:
原帖由 Freeman168 於 2021-5-7 10:08 PM 發表

果時很多長者一個人去食,跟著打包,返屋企,俾十幾蚊埋單
其實唔俾帶走...不過總有人行蠱惑!

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-5-7 10:10 PM 發表

其實唔俾帶走...不過總有人行蠱惑!
帶定個盒的,好醒的

引用:
原帖由 Freeman168 於 2021-5-7 09:59 PM 發表

突然醒起點解唔斬成隻上...防止D人靜靜雞放入食物盒帶走!

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-5-7 10:16 PM 發表

突然醒起點解唔斬成隻上...防止D人靜靜雞放入食物盒帶走!
可能係,但阿婆可以帶個大盒裝

引用:
原帖由 真。豐滿的豬豬 於 2021-5-7 12:54 AM 發表

精明的食家

引用:

點解你四年前唔叫多幾隻雞

引用:
原帖由 Freeman168 於 2021-5-7 10:17 PM 發表

可能係,但阿婆可以帶個大盒裝
嘩!咁大要用pizza 🍕盒喎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]