• 瀏覽: 2,025
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
晚安~小弟最終目的地是深圳,因回深圳要14+7天,澳門是14天,聽說在澳門隔離14天後~可回大陸!想請問大家,到拱北後回深圳有沒其它條件或問題?
現計劃隔離14天後,在澳門停留1、2天才去深圳,希望知情人士告之,謝謝

引用:
原帖由 水庫鱷魚 於 2021-7-12 09:16 PM 發表
晚安~小弟最終目的地是深圳,因回深圳要14+7天,澳門是14天,聽說在澳門隔離14天後~可回大陸!想請問大家,到拱北後回深圳有沒其它條件或問題?
現計劃隔離14天後,在澳門停留1、2天才去深圳,希望知情人士告之,謝謝
其實可以打電話去你深圳小區問最清楚,你問其他人都無用,因為每一個小區都可能有不同政策,好好似我之前返鄉下,本來應該政策係隔離14日,但係問巿政府就要十多7日,之後問小區又要十多7日,所以最後還是在上海珠海澳門玩夠才回去,不用煩。

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2021-7-12 10:14 PM 發表

其實可以打電話去你深圳小區問最清楚,你問其他人都無用,因為每一個小區都可能有不同政策,好好似我之前返鄉下,本來應該政策係隔離14日,但係問巿政府就要十多7日,之後問小區又要十多7日,所以最後還是在上海珠海澳門玩夠才回去,不用煩。
謝謝回覆!深圳一定是14+7,租住的小區,沒條件7天家居隔離,如直接回深圳,應是21天酒店隔離了!

想問在澳門14天裡面,要做幾多次核酸

引用:
原帖由 bagasam1 於 2021-7-15 01:39 PM 發表
我也想知道,明天出發

引用:
原帖由 bagasam1 於 2021-7-15 01:39 PM 發表
2次 第三同最後一日做

引用:
原帖由 400GIGA 於 2021-7-15 03:34 PM 發表

2次 第三同最後一日做
聽師兄講會好深。
十分滿分,你覺得有幾分辛苦

引用:
原帖由 bagasam1 於 2021-7-15 03:59 PM 發表

聽師兄講會好深。
十分滿分,你覺得有幾分辛苦
8.5-9

引用:
原帖由 400GIGA 於 2021-7-15 04:08 PM 發表

8.5-9
我係大陸都做過 ,感覺好酸,但唔知澳門會唔會仲勁

引用:
原帖由 水庫鱷魚 於 2021-7-12 09:16 PM 發表
澳門隔離有說是14天,亦有說是14+7天自我管理,好混亂

主題標籤 #深圳 #澳門
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]