[住宿交通] 想問呢間酒店方唔方便?

想問呢間酒店方唔方便? E-mail 此主題給朋友

曼谷素坤逸x2芬園酒店
(x2 vibe Bangkok Sukhumvit hotel)

想知係咪市區?

想請教一下我可以去邊度行會比較方便?

呢間酒店去唐人街遠路遠?

去水門又遠唔遠?

JJ maket,,,呢?

同埋我想去按摩有邊度比較多選擇既地方?

熱賣及精選
距離BTS站5分鐘路程內,性價比高的酒店👍🏻👍🏻👍🏻,只是泳池細小啲、gym房細啲、餐廳細啲、早餐旦求食飽就0k
附近有7-11、一間小按摩店、有商場內有老麥、火鍋、food court 、大超市買手信(唔係big c)、對面有日本化妝品公司好似係松本清、日韓食店等
跟姑高地圖行約15分鐘有Big C
4月會再住👍🏻
補充撘BTS去Terminal21等地約半小時左右

引用:
原帖由 日日飲咖啡 於 2019-3-22 03:31 AM 發表

曼谷素坤逸x2芬園酒店
(x2 vibe Bangkok Sukhumvit hotel)

想知係咪市區?

想請教一下我可以去邊度行會比較方便?

呢間酒店去唐人街遠路遠?

去水門又遠唔遠?

JJ maket,,,呢?

同埋我想去按摩有邊度比較多選擇既地方? ...
好似元朗區咁,離市區遠,但去市區又唔算耐咁囉

附近冇野行,但有按摩店街。

去唐人街超遠,好似荃灣去觀塘咁一頭一尾。

水門即係市區囉。

JJ market又係一頭一尾。

引用:
原帖由 大久保波士 於 2019-3-22 09:37 發表

距離BTS站5分鐘路程內,性價比高的酒店👍🏻👍🏻👍🏻,只是泳池細小啲、gym房細啲、餐廳細啲、早餐旦求食飽就0k
附近有7-11、一間小按摩店、有商場內有老麥、火鍋、food court 、大超市買手信(唔係big c)、對面有日本化妝品公司好似係松本清、日韓食店等
4月會再住👍🏻
補充撘BTS去Terminal21等地約半小時左右 ...
On Nut去T21只係5個站邊洗半個鐘!

引用:
原帖由 arthursam 於 2019-3-22 11:04 AM 發表

On Nut去T21只係5個站邊洗半個鐘!
大約啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紂王馬 於 2019-3-22 10:15 發表

好似元朗區咁,離市區遠,但去市區又唔算耐咁囉

附近冇野行,但有按摩店街。

去唐人街超遠,好似荃灣去觀塘咁一頭一尾。

水門即係市區囉。

JJ market又係一頭一尾。 ...
你唔好老點人,On Nut最多咪似荃灣,邊有元朗咁遠。😁😁😁

房間不像酒店,似公寓,付近有商場,行15分鐘到有很多按摩店,近平民住宅區,早餐選擇不多,但可以夠飽。去Siam超過半小時,好似新界吟!

回覆 引用 TOP

算係市中心外圍既住宅區
要經常出入遊客區既話 就肯定麻煩

以前果頭除咗有間best beef叫出名d外
接近無聽過有遊客會去果一帶

引用:
原帖由 arthursam 於 2019-3-22 11:09 AM 發表

你唔好老點人,On Nut最多咪似荃灣,邊有元朗咁遠。😁😁😁
下?今時今日荃灣已經係市區中既市區,d樓貴到仆街

元朗去荃灣都係2-3個西鐵站,所以我叫On nut做元朗其實唔過份架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sinnerman 於 2019-3-22 11:40 AM 發表

算係市中心外圍既住宅區
要經常出入遊客區既話 就肯定麻煩

以前果頭除咗有間best beef叫出名d外
接近無聽過有遊客會去果一帶
yes, 果間燒烤好似好出名,雖然冇去過

如你想體驗當地平民生活,呢間係唔錯選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大久保波士 於 2019-3-22 09:37 AM 發表

4月會再住👍🏻
補充撘BTS去Terminal21等地約半小時左右 ...
多謝你意見

回覆 引用 TOP

咁我想問呢間野由機場去要搭幾耐?因為我係永安已經訂左....而家好迷惘......好似我想去既地方都要搭好耐車

引用:
原帖由 紂王馬 於 2019-3-22 12:48 PM 發表

yes, 果間燒烤好似好出名,雖然冇去過
呢類mookata店 泰國人好鍾意
best beef算係呢類店入面 比較企理
賣點係平+任食

天氣已經熱 仲要咁近咁多爐係到燒... 我唔多好

回覆 引用 TOP

我差不多10年前先去過一次曼谷.....而家唔知會係點...好似好陌生咁....但係我印象曼谷經常塞車!現在都係嗎?如果我call grab會貴嗎?.

回覆 引用 TOP

主題標籤 #咖啡 #曼谷 #酒店
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。