• 瀏覽: 4,227
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
HKExpress 退款速度快咗!
上次沖繩(28/2)申請在(16/4)才收到退款,今次大阪(3/6)申請在今日(16/6)收到退款,今次快咗好多快到超越我想像👍🏻

收到退款我依家又再訂9月25日,Go Go Go 希望今次成功起飛🇯🇵🇯🇵

回覆 引用 TOP

9.25 大阪我嚟啦

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-6-16 11:42 AM 發表

9.25 大阪我嚟啦
25,Sep  ... 7月中旬, 又可以申請退錢了

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
開頭大家一窩蜂申請,而且3、4月櫻花+復活節旺季好多人上年好早已訂定機票,申請多處理時間長好正常。6月非旺季,諗住去都3、4月先買機票,3、4月疫情仲係緊張時期,又有幾多人會買6月機票呢? 少人退票處理時間短好正常。

而家疫情有第二波, 我有朋友喺喺航空公司做, 佢話佢哋放完第一輪無薪假, 下個月再開始放第二輪直至到12月尾, 睇怕你9月都無希望飛日本

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-6-16 03:04 PM 發表

開頭大家一窩蜂申請,而且 3、4月櫻花+復活節旺季好多人上年好早已訂定機票,申請多處理時間長好正常。6月非旺季,諗住去都 3、4月先買機票,3、4月疫情仲係緊張時期,又有幾多人會買 6月機票呢 ? 少人退票處理時間短好正常 ...
以前打電話去 Asiamiles 係天長地久, 現在係一接即通.

引用:
原帖由 山邊小小水管 於 2020-6-16 04:23 PM 發表

而家疫情有第二波, 我有朋友喺喺航空公司做, 佢話佢哋放完第一輪無薪假, 下個月再開始放第二輪直至到12月尾, 睇怕你9月都無希望飛日本
請問你朋友是哪一間?因為HK Airline還是國泰或HK Express 會分別很大呢!所以好想知啊!

回覆 引用 TOP

咁樂觀9月可以去到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Yorosan 於 2020-6-16 04:47 PM 發表

以前打電話去 Asiamiles 係天長地久, 現在係一接即通.
以前$88機票爭崩頭,早幾個月係靚日子靚時間任買。

回覆 引用 TOP

我點解今次揀9月25日再出發,原因海外地區來港檢疫14天的措施,延長多3個月至9月18日。 除非佢又再延長啫否則嘅話今次應該可以順利出發🇯🇵🇯🇵

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-6-17 11:36 AM 發表

我點解今次揀 9月25日再出發,原因海外地區來港檢疫 14天的措施,延長多 3個月至 9月18日...
英明, 英明, 有遠見.英雄所見略同, 我朋友已經買左 18,Sep 歐洲返香港機票, 計埋時差, 落機就可以走, 唔使檢疫.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-6-17 11:36 AM 發表

我點解今次揀9月25日再出發,原因海外地區來港檢疫14天的措施,延長多3個月至9月18日。 除非佢又再延長啫否則嘅話今次應該可以順利出發🇯🇵🇯🇵
係咁就好喇!知道日本方面簽證安排如何嗎?

引用:
原帖由 orabuln 於 2020-6-17 12:56 PM 發表

係咁就好喇!知道日本方面簽證安排如何嗎 ?
(1) 聽講爲左配合佢去日本, 有貴客到訪, 日本入境處 會特別安排比佢行 VIP 通道 + 免簽証入境.  
(2) 佢有日本護照, 唔使簽証入境的.

主題標籤 #大阪 #沖繩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]