註冊 登入

[Q&A] 5月25號夜晚9點10分到達成田機場,趕得到買pass嗎?

5月25號夜晚9點10分到達成田機場,趕得到買pass嗎? E-mail 此主題給朋友

5月25號第一次自己飛日本,仲要呢個夜晚9點10分時間,有好多野都唔識預時間🤦🏻‍♂️
請問有無師兄教下路?我可以趕得切買
東京地鐵 24 / 48 / 72 小時乘車券 Tokyo Subway Ticket ?
有冇咩方法?

熱賣及精選
引用:
原帖由 沉睡熱情的弟弟 於 2019-5-19 06:46 PM 發表

5月25號第一次自己飛日本,仲要呢個夜晚 9點10分時間,有好多野都唔識預時間  請問有無師兄教下路?我可以趕得切買東京地鐵 24 / 48 / 72 小時乘車券 Tokyo Subway Ticket ?
有冇咩方法 ...
成田機場冇地鐵, 入到市中心, 第二日至買吧.

引用:
原帖由 PU1997 於 2019-5-20 09:45 PM 發表

成田機場冇地鐵, 入到市中心, 第二日至買吧.
如果我想買
Greater Tokyo Pass,夠時間嗎?我唔知究竟佢哋係收幾點

附件

6F513B71-5218-4BCC-A35D-6E39567A97D9.png(283.38 KB)

2019-5-20 10:30 PM

引用:
原帖由 沉睡熱情的弟弟 於 2019-5-20 10:30 PM 發表

如果我想買 Greater Tokyo Pass,夠時間嗎?我唔知究竟佢哋係收幾點
佢收 23:59 都唔關你事啦.
你會由半夜立即使用嗎 ? 一開始使用, 就開始計 72 小時, 你咁心急做乜 ? 第二朝至搞啦.

引用:
原帖由 沉睡熱情的弟弟 於 2019-5-20 10:30 PM 發表

如果我想買
Greater Tokyo Pass,夠時間嗎?我唔知究竟佢哋係收幾點
咦! 呢個PASS好野呢喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PU1997 於 2019-5-20 11:43 PM 發表

佢收 23:59 都唔關你事啦.
你會由半夜立即使用嗎 ? 一開始使用, 就開始計 72 小時, 你咁心急做乜 ? 第二朝至搞啦.
Greater Tokyo pass 改咗規則,容許第二日至計

成田機場櫃位收十點,如果班機唔delay都應該趕得切買嘅,如果趕唔切咪第二日喺市區買囉,反正出市區嗰程又唔用得嘅,市區好多間 bic camera都有代售。

溫馨提示:如果喺市區搭車每日唔夠四程或者唔搭得多站嘅其實唔使買,因為JR線張pass唔用得,限制咗要去嘅地方或者班次,反而用西瓜卡仲方便,唔使理佢邊條線打邊條線,連去機場都用得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-5-21 12:25 AM 發表

Greater Tokyo pass 改咗規則,容許第二日至計
所以嘛, 反正都係第二日至開始用, 點解咁心急一定要在機場搞
21:xx 落機, 拿拿臨 趕車出市區仲實際吧.

回覆 引用 TOP

引用:

如果我想買
順帶一提,你班機隨非早到,就算準時冇delay都趕唔到搭最後一班NEX。

回覆 引用 TOP

咁急做咩?

回覆 引用 TOP

引用:

如果我想買
非常好奇
樓主到底係乜嘢行程
可以用到呢張pass而又可以回本

引用:
原帖由 cybog 於 2019-5-21 12:18 PM 發表

非常好奇 樓主到底係乜嘢行程 可以用到呢張 pass而又可以回本
前輩你去過日本未 ?
唔買 Pass = 冇去過日本.  唔買, 返來比人笑呀.
這個硬道理, 你𢤦的.

引用:
原帖由 PU1997 於 2019-5-21 01:39 PM 發表

前輩你去過日本未 ?
唔買 Pass = 冇去過日本.  唔買, 返來比人笑呀.
這個硬道理, 你𢤦的.
咁都電荒川線一日券最划算囉

呢張pass抵咩

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。