• 瀏覽: 2,121
  • 回覆: 17
請問租車要注意甚麼

另外已幾年無揸車,大阪啲交通複雜嗎?

熄燈,鎖門,爆大鑊
熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽

香港傳媒己死!新聞根本是故事!
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-11-26 01:53 AM 發表

請問租車要注意甚麼

可以出發前先在香港找師父補鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 26-11-2019 01:53 AM 發表

請問租車要注意甚麼

無需要揸車,除非去大阪以外地方!😊

大阪市內車多, 多單程路(難波和心齋橋). 如果少揸車, 又要兼顧gps , 不適宜租車玩! 況且市內泊車又難, 又貴, 要考慮清楚.

忠告: 如必要揸車, 要搵市外近地鉄酒店。

大阪大阪市區內車多,交通繁忙,道頓堀附近泊車超貴,黃昏後行高速公路開到百二三都要行慢線,除非你想試吓俾人推尾(親身經歷)。

回覆 引用 TOP

如果無一個可靠嘅副駕幫手睇導航,最好唔好喺大板巿內揸車。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大便高達 於 2019-11-28 12:40 AM 發表

大阪大阪市區內車多,交通繁忙,道頓堀附近泊車超貴,黃昏後行高速公路開到百二三都要行慢線,除非你想試吓俾人推尾(親身經歷)。
我試過幾次出入大阪市內行高速, 好似玩mario kart , 車又多, 線路又多(4-8條行車缐), 自己又要cut 左又cut 右,少D駕駛技術都唔掂😅

引用:
原帖由 victor01 於 2019-11-29 12:34 PM 發表

我試過幾次出入大阪市內行高速, 好似玩mario kart , 車又多, 線路又多(4-8條行車缐), 自己又要cut 左又cut 右,少D駕駛技術都唔掂😅
我上次由小路轉上高速,一上去原來右邊快線,望望後鏡見到好遠都冇車就cut  出去,當時已經過110,但一cut  出去冇耐已經俾車推緊尾。但推還推佢都冇閃燈。

引用:
原帖由 大便高達 於 2019-11-29 12:43 PM 發表

我上次由小路轉上高速,一上去原來右邊快線,望望後鏡見到好遠都冇車就cut  出去,當時已經過110,但一cut  出去冇耐已經俾車推緊尾。但推還推佢都冇閃燈。 ...
晚上高速快線好多車都行百三四,連大貨車都過百,晚上D燈又暗,都唔敢開咁快

回覆 引用 TOP

大阪市內唔建議自駕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victor01 於 2019-11-27 09:56 PM 發表

大阪市內車多, 多單程路(難波和心齋橋). 如果少揸車, 又要兼顧gps , 不適宜租車玩! 況且市內泊車又難, 又貴, 要考慮清楚.

忠告: 如必要揸車, 要搵市外近地鉄酒店。 ...
對比香港 大阪泊車算平 好多都有一段時間最大收費

回覆 引用 TOP

在市區揸車係受罪,我在品川取揸去河口湖,熱海,伊豆東,郊野先係響受😃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]