• 瀏覽: 4,508
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
第一次去意大利,八月十九日到羅馬,請問八月中旬的氣溫是否仍非常酷熱?🙏🏻🙏🏻謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊綠色留言 於 2019-7-4 09:49 AM 發表

第一次去意大利,八月十九日到羅馬,請問八月中旬的氣溫是否仍非常酷熱?🙏🏻🙏🏻謝謝
應該會熱死。
我舊年9月底去rome,下午3點係梵蒂岡排隊,熱到差d中暑。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2019-7-4 04:21 PM 發表

應該會熱死。
我舊年9月底去rome,下午3點係梵蒂岡排隊,熱到差d中暑。
😳九月底都咁熱,咁可能下午要返酒店,晏些才出動

引用:
原帖由 海邊綠色留言 於 2019-7-4 04:23 PM 發表

😳九月底都咁熱,咁可能下午要返酒店,晏些才出動
如果你想登頂梵蒂岡的聖彼得大教堂,甘又無可避免一定要係中午過後。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2019-7-4 04:31 PM 發表

如果你想登頂梵蒂岡的聖彼得大教堂,甘又無可避免一定要係中午過後。

https://cdn.discuss.com.hk/t/e9c583/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_181006/20181006_e6cd03a8a4ef873cab58G6TUy5tc1RTY.png

https://cdn.dis ...
多謝建議,我只是希望輕鬆走走,不會什麼登頂,暫時計劃早上早d出動,中午返酒店避下暑,之後近黃昏再出!

返酒店避暑唔係好既安排。
我會去嘆gelato或者去行超市。
引用:
原帖由 海邊綠色留言 於 2019-7-4 04:35 PM 發表

多謝建議,我只是希望輕鬆走走,不會什麼登頂,暫時計劃早上早d出動,中午返酒店避下暑,之後近黃昏再出!

引用:
原帖由 aiiijima 於 2019-7-4 04:42 PM 發表

返酒店避暑唔係好既安排。
我會去嘆gelato或者去行超市。

太好了!有你的回覆!因為第一次去,自己大意冇check清楚天氣,實在有些擔心!(我大汗又怕熱)請問當地的餐廳多唔多有冷氣提供?我自己都是hea遊,舒適為主!謝謝意見🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 海邊綠色留言 於 2019-7-4 04:45 PM 發表

太好了!有你的回覆!因為第一次去,自己大意冇check清楚天氣,實在有些擔心!(我大汗又怕熱)請問當地的餐廳多唔多有冷氣提供?我自己都是hea遊,舒適為主!謝謝意見🙏🏻🙏🏻 ...
記憶中,多數無開冷氣,但9月室内不會太熱。
室外係熱到要開傘遮太陽。

8月應該會開冷氣呱。

35度樓上,太陽壓頂時就 搵間冷氣cafe ,坐低飲杯冰飲。睇下人生百態都唔錯。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2019-7-4 05:03 PM 發表

記憶中,多數無開冷氣,但9月室内不會太熱。
室外係熱到要開傘遮太陽。

8月應該會開冷氣呱。
希望到時不會中暑啦🙏🏻🙏🏻😢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gmtlove66 於 2019-7-4 05:11 PM 發表

35度樓上,太陽壓頂時就 搵間冷氣cafe ,坐低飲杯冰飲。睇下人生百態都唔錯。
😱35度, 希望一早一晚會涼返d, 幸好日照長,夜晚也可出動😂我都有諗過去cafe嘆下😆多謝你的意見😊

回覆 引用 TOP

起碼10月中以後先冇咁熱

♥♥唔駛PM啦!呢條女係我個friend,對導彈勁唔勁先?♥♥

引用:
原帖由 CUHKJD 於 2019-7-4 10:01 PM 發表

起碼10月中以後先冇咁熱
明白🙏🏻🙏🏻thx!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右