• 瀏覽: 4,834
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
大家知唔知哪裡有天若有情dvd賣?我揾到有2間都係賣特别版,成$298

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 49494949 於 2016-10-14 03:23 PM 發表

大家知唔知哪裡有天若有情dvd賣?我揾到有2間都係賣特别版,成$298
有幾特別 ? 認真掠水 !
不過原版舊版早已絕版..
樓主試下信和10/F或大陸網上找找..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 judylam651 於 2016-10-14 09:00 PM 發表

有幾特別 ? 認真掠水 !
不過原版舊版早已絕版..
樓主試下信和10/F或大陸網上找找..
Thanks

回覆 引用 TOP

我反而想要特別版,DVD已有,但嫌佢畫面太暗,

特別版係咪藍光,同埋好似師兄話齋有乜特別嘢,

喺邊度有得賣,想去睇吓,唔該。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samia 於 2016-10-15 12:30 AM 發表

我反而想要特別版,DVD已有,但嫌佢畫面太暗,

特別版係咪藍光,同埋好似師兄話齋有乜特別嘢,

喺邊度有得賣,想去睇吓,唔該。
九龍城獅子石道

回覆 引用 TOP

Thanks

回覆 引用 TOP

Good taste

回覆 引用 TOP

最愛經典戲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leesai132 於 2016-10-17 12:56 AM 發表

天若覆製旺卡之麻
兩套電影嘅劇情完全唔同(唯一主角都係黑社會青年),

仲有天若有情拍咗好耐,初時好似叫天長地久(唔知有冇記錯),

套戲係為藝進同學會籌款,首映喺新寶戲院發哥都有嚟,

如果你覺得相同,咁就係王大導抄人橋喇。

我都勁迷呢部戲, 香港搵唔到, 幾年前上深圳, 喺書城搵到號稱「正版」DVD, 非常高興, 番來香港睇, 原來「正版」係冇得揀「語言」, 只有普通話, 連Beyond的歌都係國語

回覆 引用 TOP

To #14

我梗係知劉華有套同劉錦玲嘅叫"天長地久"啦,

我仲係睇優先場,到正場上映尾段係被cut 咗D添,

呢套天長地久係天幕後期作品,大約比天若有情遲一、兩年。

天若有情我睇娛樂版報導初時真係唔係用呢個名(等我得閒揾番我D

剪報嚟睇),拍得耐係因為劉華果時實在太多戲要拍。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]