• 瀏覽: 1,003
  • 回覆: 3
[隱藏]
謝霆鋒與張柏芝於2011年結束5年婚姻。今年分別12歲與9歲嘅兒子謝振軒(Lucas)與謝振南(Quintus)由張柏芝撫養。舊年11月柏芝秘密誕下第3個兒子張禮承(Marcus)。謝霆鋒嘅感情生活也有着落,2014年跟王菲復合。謝霆鋒對家事一向低調處理,有關自己嘅傳聞也懶去解釋。之不過涉及兒子嘅便唔得坐視唔理。近日網上瘋傳謝霆鋒嘅長子Lucas接受訪問,直指很少見老豆,又講:「佢(霆鋒)配唔上我老母咪(張柏芝)。」為此謝霆鋒透過英皇發嚴正聲明,指傳聞對孩子造成嚴重影響。
近日中國網上瘋傳一段聲稱謝振軒(Lucas)接受香港傳媒訪問嘅內容,但有關報道來歷不明,香港媒體也未見有關報道刊出,而當中嘅內容指12歲嘅Lucas極罕接受傳媒訪問,佢講世上只有老母好,至於父親謝霆鋒?佢回應講:「我和弟弟很少能睇見佢,因為佢很忙,我生病了,弟弟發燒了,只有老母陪伴我哋,唔後悔老母咪和佢分開,佢配唔上我老母咪。」有關消息來源成疑,謝霆鋒經理人霍汶希斥報道無中生有,所以唔作回應。由於傳聞未遏止,對小朋友造成影響,昨午謝霆鋒透過英皇發公開聲明。
聲明主要內容指多個媒體報道有關謝霆鋒長子回應與父親相處狀態嘅報道,涉誤導與失實,英皇與謝霆鋒對此高度關注。「特此嚴正聲明:我司藝人(謝霆鋒)與其孩子關系良好、相處融洽,該等誤導性及或失實報道及具傷害性、侮辱性和煽動性嘅言論,喺網絡上不斷發酵,對孩子造成嚴重嘅困擾及影響,我司藝人嚴正重申佢會用盡一切方法保護孩子,免孩子受到唔使要嘅影響,亦唔會忍受任何個人及或組織及或媒體平台,利用孩子作出唔實報道。敬希廣大傳媒朋友為孩子着想,唔好再作出誤導性及或失實報道及騷擾佢哋嘅生活,呢不但只影響孩子,還會為佢哋嘅生活帶嚟嚴重嘅唔便。
此等唔良報道手法,不但只誤導社會大眾及讀者,亦已致使我司及我司藝人嘅權益及聲譽遭受重大損害及帶嚟唔良影響,對我司藝人嘅正面形象造成破壞,嚴重影響我司藝人嘅社會評價及破壞了道德底線。我司促請社會大眾及讀者認清事實,免受失實嘅內容誤導。我司及我司藝人特此鄭重對上述不當行為予以強烈譴責,並促請有關個人及或組織及或媒體平台立即停止該等不當行為,我司及我司藝人必定循法律途徑追究到底。」
張柏芝昨日喺社交網上載針灸時嘅黑白照片,佢留言∶「唔知系轉天氣嘅問題,仲系常常拎重嘢嘅問題,總系感到痛痛嘅,提起勇氣針灸先。」對有關傳聞未有理會。張柏芝忙於照顧3個兒子,送返學放學、陪玩、陪旅行,另方面佢又要打理生意。佢着力發展網上自家潮牌,早前喺中環蘇豪區開專賣店,事事親力親為,宣傳外又每日巡鋪兼親自招待顧客。
https://www.sinchew.com.my/content/content_2135511.html



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
呢兩條友成日做新聞 


fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

邊個老豆? 姓陳定姓謝?


回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]