• 瀏覽: 2,035
  • 回覆: 15
近日,86歲嘅曾江系度拍攝新嘅作品,呢一次雖然唔系出演主角,但系曾江卻表現得比任何人都要敬業,喺片場嘅花絮中,佢嘅狀態非常唔錯。喺鏡頭中,曾江雖然已經系一個白發蒼蒼嘅老人,但系佢喺片場卻格外有精神,就算系拍完了自己嘅戲份也唔離開,堅持坐喺一旁畀年輕演員搭戲對台詞,非常嘅和藹。

熱賣及精選
吓,佢無做主角好耐啦

佢應該係粵語殘片之后冇乜做過主角了!

大時代龍城邦探長

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-9-17 11:48 AM 發表

大時代龍城邦探長
黃藥師

佢做竊聽風雲裡面個彤叔超有霸氣

堅叔!

引用:
原帖由 king-man 於 2021-9-17 11:48 AM 發表

咩粵語殘片
不懂尊重
粵語片低潮時,曾江拍過國語片,記得有淘氣姑娘 同淘氣夫妻

引用:
原帖由 atang 於 2021-9-17 05:29 PM 發表

咩粵語殘片 12686475 不懂尊重
粵語片低潮時,曾江拍過國語片,記得有淘氣姑娘 同淘氣夫妻
拍個小野貓鍾情,應該係國語片。
無論國語粵語,尊重老一輩藝人,唔應該用殘字,叫返粵語長片啦唔該。

引用:
原帖由 bukkakeu 於 2021-9-17 05:32 PM 發表

拍個小野貓鍾情,應該係國語片。
無論國語粵語,尊重老一輩藝人,唔應該用殘字,叫返粵語長片啦唔該。
係呀!套戲叫 那個不多情

引用:
原帖由 king-man 於 2021-9-17 11:48 AM 發表

見過佢殘片個樣,幾靚仔㗎。做賤男嘅

咁大年幾就休息下啦

佢好戲過謝老4多多聲, 做黃藥師至今冇人能及,最鍾意佢個代扮東邪,西毒,南帝北丐的演員. 個個都演活了此角色. 正!

引用:
原帖由 仲夏有作業 於 2021-9-17 05:39 PM 發表

見過佢殘片個樣,幾靚仔㗎。做賤男嘅
是的,唔止靚仔,學歷、人品、口德.......都好過好多社會廢物👎

其實呢套都係代表作
非常好睇

https://m.youtube.com/watch?v=j_5-7wTZusA

主題標籤 #曾江
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]