註冊 登入

姐夫係個Asia miles 屎忽X (里數男)

本主題由 nc99999 於 2019-5-27 04:27 PM 移動

姐夫係個Asia miles 屎忽X (里數男) E-mail 此主題給朋友

Asia miles 大家都儲過,都係換下餅或者upgrade 升倉。但我頂唔順我表姐個老公,玩Asia miles 儲積分,玩到成個屎忽鬼咁。
話說我表姐結婚都幾年,我姐夫出名慳錢,因為搵吾多,朝早一份正職,有時Part time 搞下裝修,幫人換下電器,大家都無咩時間見面。過時過節,因為表姐係最大,所以一家人出去食飯好多時佢都係要佢老公比,佢老公每次都好吾情願,又西口西面,咁賣張單,每次點餸,都係點d平野,或者去茶記食。有時我都會話,我自己比番份,但表姐每次話吾駛。姐父幾乎每次賣單都係用信用卡,佢好清楚個期邊張卡有優惠,邊張有積分,上次因爲日本野有優惠係荃灣坐地鐵過銅鑼灣食,優惠咩,就係95折,再送杯雪糕。我心諗男人老狗,諗埋d婆仔數。前排去旅行,佢打來問我,問我夠吾夠credit, 話借張credit 卡比我,我心諗咁好,點知佢話可以有cash dollar,又話可以賣d Asia miles 比我,等我換機票。又問我要吾要食奇華餅,八折賣比我。上次我表姐生日,佢去d不知名金行打左條金鏈送比我表姐,頂,我表姐又吾係七老八十,金鏈!聽佢講話可以保值,有咩事都可以賣出去。其實我私底下問過我表姐,姐父有咩好。我表姐話男人一個,我表姐年紀又吾細,咪嫁囉。我姐父仲有一個缺點,就係中意吹水,佢搵吾多,但係屋企人面前就成日話自己出邊勞得好掂,上市公司,其實咪又係低層。但做出來既野,同事實相反囉。我覺得Han家男,同孤寒男,只係一線之差。有時我覺得我姐父幾自卑。我起左個朵比佢叫里數男。吾知大家身邊有無呢d朋友?

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊含情的回覆 於 2019-5-25 08:53 PM 發表

Asia miles 大家都儲過,都係換下餅或者upgrade 升倉。但我頂唔順我表姐個老公,玩Asia miles 儲積分,玩到成個屎忽鬼咁。
話說我表姐結婚都幾年,我姐父出名慳錢,因為搵吾多,朝早一份正職,有時Part time 搞下裝修,幫人換下電器,大家都無咩時間見面。過時過節,因為表姐係最大,所以一家人出去食飯好多時佢都係要佢老公比,佢老公每次都好吾情願,又西口西面,咁賣張單,每次點餸, ...
白鴿同白鴿眼都係一線之差炸

允得到而五使錢既系孤寒。允五到而看住用既系現實

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-5-25 09:14 PM 發表

允得到而五使錢既系孤寒。允五到而看住用既系現實
我知佢搵吾到,所以我盡量同佢AA, 但有錢Han 錢,Han 到。。。搞到有時同佢地食完飯話飯後甜品都吾好意思。

引用:
原帖由 海邊含情的回覆 於 2019-5-25 09:20 PM 發表

我知佢搵吾到,所以我盡量同佢AA, 但有錢Han 錢,Han 到。。。搞到有時同佢地食完飯話飯後甜品都吾好意思。
我想問。你允五允得?允得甘系大方點。大家都開心。。人窮志短啊

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-5-25 09:21 PM 發表

我想問。你允五允得?允得甘系大方點。大家都開心。。人窮志短啊
我都係文職。該用既都會用。

引用:
原帖由 印度凸警 於 2019-5-25 09:11 PM 發表

白鴿同白鴿眼都係一線之差炸
只係舒發下姐。實在頂吾順佢借卡比我既事。最後我婉拒左,話我有cash.

各有各選擇,視乎個人

引用:
原帖由 ssuser 於 2019-5-25 09:50 PM 發表

各有各選擇,視乎個人
鹹魚同青菜各有喜好

引用:
原帖由 海邊含情的回覆 於 2019-5-25 09:20 PM 發表

Why AA. If u gd u should pay sometime instead of him.
Ofcause he not happy alway he pay. Its common senses.

引用:
原帖由 海邊含情的回覆 於 2019-5-25 08:53 PM 發表

話說我表姐結婚都幾年,我姐父出名慳錢,因為搵吾多,朝早一份正職,有時Part time 搞下裝修,幫人換下電器,大家都無咩時間見面。過時過節,因為表姐係最大,所以一家人出去食飯好多時佢都係要佢老公比,佢老公每次都好吾情願,又西口西面,咁賣張單,每次點餸, ...
表姐夫,姐父,表姐夫,姐父⋯⋯我好混亂呀

引用:
原帖由 simplelove168 於 2019-5-25 09:55 PM 發表

Why AA. If u gd u should pay sometime instead of him.
Ofcause he not happy alway he pay. Its common senses.
我下次會,但佢份人咁虛偽,實爭住比。

姐夫的事 關你咩事,又唔係偷又唔係搶!!

引用:
原帖由 滕原拓海 於 2019-5-25 10:07 PM 發表

姐夫的事 關你咩事,又唔係偷又唔係搶!!
呢個世界好多野,吾關自己事。我只係分享經歷姐。加上佢打來話借卡比我個野,本來好感動。但係原來係想自己賺cash dollars。我好激囉。

姐父即係令壽堂……

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。