• 瀏覽: 1,481
  • 回覆: 31
熱賣及精選
引用:
原帖由 滋陰永恆的牛 於 2019-12-13 06:49 PM 發表

我同自己屋企人講唔得嘅咩?
我有attention俾你哋?
申請咗話可以遊行,點知會被捉,

係唔係遊行嗌口號都唔得?

遊行時結集了大量人群, 都叫做非法集結?

「上網發言」等同電台或電視台的主持人發言一樣,

是向外推廣訊息, 是一種宣傳,不論個宣傳有無影響力, 都有人會信。

例如: 發帖說: 今日有宇宙船降落在XX區的XX中心, 大家快些部署去捉UFO,

如果沒有UFO來, 咁就叫做發布虛假消息, 叫做不誠實使用電腦。

但問題係, 點都唔及得, 我們用偽名來上網這麼不誠實。

更不及別人問你住邊, 假如你回答:香港

於便會被人再問: 全個香港你住晒牙?

即是回答了他,反會被人罵你對自己的地址不誠實,
不肯說地址出來這麼無知。

其實根據身份證號碼,已足以查出市民的住址,除非搬過屋。

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

引用:
原帖由 滋陰永恆的牛 於 2019-12-13 07:17 PM 發表

我只係上網講故事同玩心理測驗
正常智商嘅人一定唔會誤會!
我試過上網講嘢,如果唔想被警察搜尋到,
於是把警察的名詞忽略唔寫,都會被誤會,
將我的留言裏的乘客同警察的身份倒轉來理解。

唔開估住,你順序由1#睇到8#,
8#忽略了名詞不填,究竟容易定不容易產生誤會?
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28744635&

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

引用:
原帖由 滋陰永恆的牛 於 2019-12-13 06:49 PM 發表

我同自己屋企人講唔得嘅咩?
我有attention俾你哋?
網上寫野無非系想俾其他人睇到同埋影響其他嘖,甘你如果有甘既打算,有人回覆你都正常既。

或者建議翻你可以寫日記,或者自己系BLOG度寫,SET翻PERSONAL咯

引用:
原帖由 滋陰永恆的牛 於 2019-12-13 07:25 PM 發表

唔駛再狡辯
正常人都唔會認為不斷跟蹤人係正常人應該做的!
交由你順序由1#睇到8#

你認為忽略了「名詞」的8# 所指責的是邊一方?
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28744635&

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滋陰永恆的牛 於 2019-12-13 07:28 PM 發表

我喺自己FB,Blog, 微博寫嘢
幾千萬人有寫
點解係要跟蹤我?
可能崇拜你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滋陰永恆的牛 於 2019-12-13 07:28 PM 發表

我喺自己FB,Blog, 微博寫嘢
幾千萬人有寫
點解係要跟蹤我?
包括這兒, 其實連email內容都正在被審查,
gmail就會被google審查, youtube留言又會被youtube審查,
BLOG留言又會被blog公司審查, 由於留言的內容放在別人公司的伺服器上,
如果不審查用戶, 同用戶劃清界線, 那些公司就會因"容許"用戶的留言存在而犯法,
被罰款的, 就會是那間公司。

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]