• 瀏覽: 566
  • 回覆: 5
今日又發生一單蒙面黑衣人搶走名錶鋪頭內大部分名錶,價值超140萬,今個月第二單黑衣黄絲強搶商户。同當年日佔時期冇分別,以後所有賣名錶,鑽石,黃金,電子設備,參茸海味,高級化妝品,怎至係普通鋪頭有難了。D垃圾黃絲而家唔搞破壞基建。吃力不討好,反而將重心變成搶劫鋪頭。就算唔搶齋破壞門面,窗户已經令商戶損失慘重,一般幾個人一齊行動。全身蒙面帶哂防毒面具+暴力摧毀的功具。成個過程5~15分鐘。路人見到剩係識望同拍片,冇人會去阻止。警察嚟到已經走哂。至於破唔破到案。就算破到都要好長時間。關鍵因為垃圾黃絲運動走導致警力不足,部分垃圾港人支持因為黃絲令瘋狂鬧警察令警察破案意欲降低。關鍵係路人唔去阻止,治安唔會好。最可怕係,當其他垃圾黃絲見到佢既垃圾黃絲隊友甘容易就搶到價值百幾萬既貨,未來只會愈來愈多搶劫,可能會搶舖頭,可能搶路人,遲D嚴重仲可能會擄人強姦。所以以後係街邊見到名車被破壞,自己個女或老婆比非禮,強姦。用自己所有積蓄去創業既舖頭比人搶哂D貨同錢係一件常見性的新聞, 全都係因為部分垃圾港人支持黄絲暴民,盲目撐黃反警。後果全香港人承受。我相信香港未來3年內會很變成全中國最危險的城市。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
收皮啦暴徒 我餐餐都去美心!
支持香港警察

回覆 引用 TOP

我都覺得風化案係遲早既事
班友勁仆街呃無知少女獻身
大家知唔知真係証實左有無知少女免費慰安!

班友咁狼死 黃絲有家姐細妹老婆侄女就小心啦!
超級唔想有良家婦女遇害
第時佢地姦左人地個女
肯定仲要話自己被迫害架
仆街暴徒食撚屎啦

回覆 引用 TOP

超級唔想有良家婦女遇害
第時佢地姦左人地個女
肯定仲要話自己被迫害架
仆街暴徒食撚屎啦

引用:
原帖由 kikiz 於 2019-12-17 01:07 AM 發表

超級唔想有良家婦女遇害
第時佢地姦左人地個女
肯定仲要話自己被迫害架
仆街暴徒食撚屎啦 ...
最慘係路人當睇戲, 由幾個人組成既黃絲黑衣蒙面人小隊夜晚或深晚捉D靚女去後巷強姦, 姦完根本唔使驚, 因為第一周圍冇人,第二有人影到都冇用, 全身黑身蒙面帶哂防毒口罩,除非當時捉到 同埋有D黃絲為穩陣未必會真係姦, 可能玩口交,指姦,用手亂摸,影祼照等等. 黃絲唔怕你警察捉係因為佢地知警察唔夠, 警察有短時間內有太多案要破, 有排查, 最重要係警察對於黃絲犯罪未必會重視,因為警察比撐黃絲既人鬧得太過分, 既然而家黃絲犯法, 警察都係人,可能會諗我點解要幫你地黃絲受害者查黃絲既強姦案. 最恐佈一點我原文未提, 係垃圾黃絲亂犯法會引到一班隱藏左係社會入邊既真正色魔或劫匪. 6月前治安好, 呢班人可能同普通人一樣返工放工,但而家社會七角甘亂, 日日陪你SHOPPING, 陪你塞,陪你飛,陪你LUNCH...呢班人可能有部分人已經被炒, 更加會激發佢地去犯法.
香港治安短期內可能唔明顯, 但我肯定, 半年後,一年後會好明顯, 年半或兩年後可能去返90年代人人自危. 香港會變成魔鬼的温床. 送中條例唔通過, 犯重罪既人走返台灣又係一條好漢. 一年後香港會變得好可怕

回覆 引用 TOP

又話而家D科技, 蒙面都認得出, 厄人的?÷

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中國 #香港