• 瀏覽: 454
  • 回覆: 5
+2
在越南的一家台商跑了 ​​​,所有台灣人都離開了,只留下不知情的陸干
台灣人真壞

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-9-4 03:24 AM 發表
在越南的一家台商跑了 ​​​,所有台灣人都離開了,只留下不知情的陸干
台灣人真壞

https://wx4.sinaimg.cn/mw2000/006fcjhnly1gu3ta118wcj312m0l048y.jpg
https://wx3.sinaimg.cn/mw2000/006fcjhnly1gu3t9y0qsej31cebfiu10.jpg
幾十年前果時同台灣人做生意要好小心
佢地其實好奸
見你係香港人 大陸人會想呃你
我家人以前都中過招

其實係好多年前台灣人好憎我地香港人
唔知點解依幾年突然話支持香港人
我覺得佢地只係抽水

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2021-9-4 03:31 AM 發表

幾十年前果時同台灣人做生意要好小心
佢地其實好奸
見你係香港人 大陸人會想呃你
我家人以前都中過招

其實係好多年前台灣人好憎我地香港人
唔知點解依幾年突然話支持香港人
我覺得佢地只係抽水
現在最不希望香港好的就是台灣人
香港好
台灣怎麼拒絕一國兩制
站在台蛙人拒絕統一
拒絕一國兩制的立場
就是
香港越爛,越混亂
發展比回歸前都差
他們越有藉口拒絕 一國兩制
越抵制統一

香港的一些腦殘黃蟲也是這個邏輯
所以他們才攬抄

台蛙人都跑了
留下不知情的陸干
被越南人圍堵嗎 

台蛙人真是壞透了

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-9-4 03:49 AM 發表

現在最不希望香港好的就是台灣人
香港好
台灣怎麼拒絕一國兩制
站在台蛙人拒絕統一
拒絕一國兩制的立場
就是
香港越爛,越混亂
發展比回歸前都差
他們越有藉口拒絕 一國兩制
越抵制統一

香港的一些腦殘黃蟲也是這個邏輯
所以他們才攬抄
我好多年前係美國讀英文
果時英文超差
同班台灣佬一班 果班人真係好賤
我讀野時叫你「english plz」
之後一直串我地人工低 一個台灣人可以請10個我地

班pk 其實好無知 以為香港人人工好低

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2021-9-4 04:03 AM 發表

我好多年前係美國讀英文
果時英文超差
同班台灣佬一班 果班人真係好賤
我讀野時叫你「english plz」
之後一直串我地人工低 一個台灣人可以請10個我地

班pk 其實好無知 以為香港人人工好低
這種台蛙人也是奇葩

主題標籤 #台灣 #越南
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]