• 瀏覽: 58,450
  • 回覆: 94
李家超話考慮縮短入境隔離日數,一方面幾期待可以去旅行/屋企人可以返大陸探親
另一方面又有少少擔心如果縮短隔離日數/唔洗隔離之後會唔會又爆過/係第二到中肺炎會好麻煩

早幾日睇有啲Youtuber去歐美地方,確診之後話因為外國睇醫生好貴又唔知可以去邊到睇所以只可以係酒店房自己牛到好返為止

乖乖龍地冬
就算你喺香港中左,都係自己牛到好返為止

引用:
原帖由 杏仁花生糖 於 2022-8-1 17:16 發表
就算你喺香港中左,都係自己牛到好返為止
咁至少係中香港中左都有衛生署送野比你呀嘛

覺得香港唔好,咁驚咪走囉

去一個完全封閉既大陸應該岩你

現特首擺明要全面開放搞共存

咁鍾意清零既請返大陸

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 凡間哈遊艇 於 2022-8-1 17:38 發表

On9仔,香港都日日四五千感冒啦
真係感冒咩?我啲朋友病到仆街喎

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-8-1 17:29 發表

咁鍾意清零既請返大陸
唔係中意清零,但都唔想病

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-8-1 17:29 發表

咁鍾意清零既請返大陸
共存~惹到可能死亡
清零~無可能既事
病毒幾時自己消失?

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2022-8-1 17:10 發表
李家超話考慮縮短入境隔離日數,一方面幾期待可以去旅行/屋企人可以返大陸探親
另一方面又有少少擔心如果縮短隔離日數/唔洗隔離之後會唔會又爆過/係第二到中肺炎會好麻煩

早幾日睇有啲Youtuber去歐美地方,確診之後話因為外國睇醫生好貴又唔知可以去邊到睇所以只可以係酒店房自己牛到好返為止
有冇想過臨旅行完確診上唔到機?
身邊有人係咁!

香港人回港可居家檢疫,這做法就和在本地中招一樣處理,不會增加大風險!
又可復活些少旅遊業,加快把失業率降至3%左右,恢復全民就業!

唔好忘記,除左新冠,仲有牛痘。

明 知 最 後 都 只 有 共 存 呢 條 路

係 都 要 搞 咁 多 野

根 本 呢 三 年    係 白 白 浪 費 人 生 , 虛 耗 社 會

無 人 因 為 呢 D 政 策 已 得 益

香 港 估 計 9 成 人 中 過 , 無 中 都 係 以 後 的 事

人如果做乜都驚前驚後,不如穿回牙媽個肚到最安全

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]