• 瀏覽: 3,622
  • 回覆: 51
大約11點幾食左個便利店買既三文治,到6點幾超肚痛同肚瀉,關唔關三文治事?😟
我兩點幾都食左個m記魚柳飽

疴一次半次當清腸胃吧 😣
注意多喝水免因肚疴而身體脫水

細個試過便利店叮pizza食完當晚發燒
以後都無在便利店叮除點心以外嘅食物
心理陰影比實際身體影響大 😣

引用:
原帖由 1=1234 於 2022-8-12 10:06 發表
大約11點幾食左個便利店買既三文治,到6點幾超肚痛同肚瀉,關唔關三文治事?😟
兩樣都關, 好難確定由邊一樣。

引用:
原帖由 白馬玉龍 於 2022-8-12 10:22 發表
疴一次半次當清腸胃吧 😣
注意多喝水免因肚疴而身體脫水

細個試過便利店叮pizza食完當晚發燒
以後都無在便利店叮除點心以外嘅食物
心理陰影比實際身體影響大 😣
我食左日式炸鷄三文治,幾好食,不過唔敢再買了😭

引用:
原帖由 黃金工程 於 2022-8-12 10:23 發表

兩樣都關, 好難確定由邊一樣。
M記魚柳飽某次一開盒見到一條腋毛,不過當時我照食,係幾嘔心😟

肚痛發作時我仲要在巴士上,痛到標眼淚,落車先有厠所😭

都係搭港鐵好d, 有咩不適下個站落車

引用:
原帖由 1=1234 於 2022-8-12 10:31 發表

M記魚柳飽某次一開盒見到一條腋毛,不過當時我照食,係幾嘔心😟

肚痛發作時我仲要在巴士上,痛到標眼淚,落車先有厠所😭
試過食唔乾淨的月餅,

點樣證實係月餅?

食兩次, 就屙兩次, 就確定係同一款月餅唔乾淨。

食其他月餅就無事。

引用:
原帖由 黃金工程 於 2022-8-12 10:38 發表

試過食唔乾淨的月餅,

點樣證實係月餅?

食兩次, 就屙兩次, 就確定係同一款月餅唔乾淨。

食其他月餅就無事。
嘩咩月餅?冰皮?

引用:
原帖由 1=1234 於 2022-8-12 10:40 發表

嘩咩月餅?冰皮?
應該係單黃或雙黃的白蓮蓉,

係別人送是月餅券, 我自己去換取實物的,

一定是店員把陳列品, 放入鐵罐

然後給了我, 而不是直接給我未開過盒的新貨。

引用:
原帖由 1=1234 於 2022-8-12 10:06 發表
M記好少聽到食物中毒
可能佢防腐落得多同整左吾會放得耐,所以機會吾高

三文治保質期短,同埋三文治如果有醬汁如沙律旦之類就更高危
好大機會系三文治

引用:
原帖由 505249341 於 2022-8-12 10:50 發表

M記好少聽到食物中毒
可能佢防腐落得多同整左吾會放得耐,所以機會吾高

三文治保質期短,同埋三文治如果有醬汁如沙律旦之類就更高危
好大機會系三文治
我都覺得似係三文治多d,再之前果晚食左爭x壽司同埋西瓜,不過咁多個鐘頭了應該唔關事

蜜蜂有好多蛋白質,食咗唔會死

引用:
原帖由 1=1234 於 2022-8-12 10:58 發表

我都覺得似係三文治多d,再之前果晚食左爭x壽司同埋西瓜,不過咁多個鐘頭了應該唔關事
西瓜都系高危
開左吾可以擺幾日,或者雪櫃溫度問題都會

引用:
去吉正蚤

引用:
多數關.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]