• 瀏覽: 15,542
  • 回覆: 205
  • 追帖: 1
在反修例風波期間,經常提到無線新聞偏頗,是否意味無線偏向支持行政長官、特區政府、警察、中央政府、建制派議員和藍絲,不滿所有反修例示威者、民主派議員和黃絲?

熱賣及精選
唔同意,無綫新聞係藍的話,外國 d 反中新聞就直頭唔播啦

-支持紅藍白經濟圈及盡力杯葛抵制黃黑店
-支持紅藍白,吊9黑黃綠
-見1個黃黑a/c即刻block1個,但日後如見該帳戶唔再點講黑暴野,會解封
-逢中必撐,逢尾必反
-波馬股3項全能,數據會說話
tvb係扮中立, 雙面人

71遊行/犯民初選之後疫情升溫, TVB全無提到.

覺得無線新聞係藍黃互制,高層嘅袁志偉同親自訪問知專女學生阿媽果位女高層係藍,但大部份記者同其他人員係黃。大家都冇辦法壓制對方,所以取向忽藍忽黃。

引用:
原帖由 pycicamn 於 2020-8-8 01:35 發表

在反修例風波期間,經常提到無線新聞偏頗,是否意味無線偏向支持行政長官、特區政府、警察、中央政府、建制派議員和藍絲,不滿所有反修例示威者、民主派議員和黃絲? ...
不是“意味”,
是“顯而易見”。

你的天國近了,
請黑狗,藍屍,小粉紅,五毛等趁早悔改,
更要趕快還債。
引用:
原帖由 dhj 於 2020-8-8 01:41 發表

唔同意,無綫新聞係藍的話,外國 d 反中新聞就直頭唔播啦
如果唔播外國 d 反中新聞,
將會無從抹黑  ...

這就是為什麼中央台亦播外國 d 反中新聞  ...

你的天國近了,
更要趕快還債。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 自我叉頸的影帝 於 2020-8-8 01:46 發表

tvb係扮中立, 雙面人
雙面人還有東方,明報,南華,HK01等太多。
即使免費,牠們也只是浪費時間。
我會推薦蘋果和立場。

你的天國近了,
更要趕快還債。

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-8-8 03:46 AM 發表

覺得無線新聞係藍黃互制,高層嘅袁志偉同親自訪問知專女學生阿媽果位女高層係藍,但大部份記者同其他人員係黃。大家都冇辦法壓制對方,所以取向忽藍忽黃。 ...
勁同意,無綫新聞一定要從速改革新聞部 !

-支持紅藍白經濟圈及盡力杯葛抵制黃黑店
-支持紅藍白,吊9黑黃綠
-見1個黃黑a/c即刻block1個,但日後如見該帳戶唔再點講黑暴野,會解封
-逢中必撐,逢尾必反
-波馬股3項全能,數據會說話
引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-8 02:21 發表

71遊行/犯民初選之後疫情升溫, TVB全無提到.
西廠督公尚未指示,
站任何一方都是錯的。
這就是“賣身投靠”做奴下奴的悲哀。

而且做奴下奴要聽話之餘,
亦不能太自動波動,
偶爾要跳 o下 草裙舞,
否則錢會變少。

你的天國近了,
更要趕快還債。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rigby 於 2020-8-8 01:04 PM 發表

雙面人還有東方,明報,南華,HK01等太多。
即使免費,牠們也只是浪費時間。
我會推薦蘋果和立場。

🤣
(全句係:若選最偏頗的媒體,我會推薦蘋果和立場)

Hello !!!
引用:
原帖由 Mr.23a 於 2020-8-8 03:46 發表

覺得無線新聞係藍黃互制,高層嘅袁志偉同親自訪問知專女學生阿媽果位女高層係藍,但大部份記者同其他人員係黃。大家都冇辦法壓制對方,所以取向忽藍忽黃。 ...
發布“暗角七警”的相關員工已經全部消失。
我非常懷疑無線新聞是否存在“力量平衡”。

你的天國近了,
更要趕快還債。
根本有心人刻意挑撥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 felixloveslinda 於 2020-8-8 12:53 發表

電視廣播有限公司 0511.HK  (TVB) 股價由2013年HKD 62 插水式跌到 HKD 9 一定有原因。There must be reasons why the share price of TVB (0511.HK) dropped from HKD 62 in 2013 to HKD 9 in 2020. ...
因為 CCTVB 現在的兩大巨頭 ...
許濤(董事局主席兼非執行董事)為華人文化集團公司董事長黎瑞剛心腹。
黎瑞剛(非執行董事)黨員,曾任上海廣播電視台台長、中共上海市委副秘書長和市委辦公廳主任。

因此分佬,大股東派貨套現洗手。
最重要的是要 Cap 水救國。

正常合理。

P.S. 剛聽說 CCTVB 淨虧損2.9億元。
再次證明,黃俄共狗所到之處,必然 ...

你的天國近了,
更要趕快還債。
提示:支持鍵盤翻頁左 右