• 瀏覽: 17,855
  • 回覆: 84
連一啲專業配音員都比哩條垃圾彈到一揀都冇都算,
《好聲好戲》到最後請佢哋示範一場戲當堂露底
羅家英比龍天生配到成個冇牙佬咁
汪阿姐就比黃鳳英配到成個老太婆一樣,一啲都唔配合阿姐角色
咁嘅三腳貓就學人做導師真係不知所謂。

熱賣及精選
公道講句
肥英配得幾好喎

龍天生條垃圾配音,樣又衰又配得差,同個人物完全唔MATCH,個個角色都同一把聲,聲音完全無變化,改自己名做龍天生,一聽個名就知又係D自大到死的老屎忽,洪永城配孫悟空仲配得好過佢

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2021-5-29 06:12 PM 發表

客觀講,男的配得不怎麼樣(卷晒脷),但女(黃鳳英)的確實配得好,比阿姐(把聲)有過之而無不及

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2021-5-29 06:12 PM 發表

唔踩低人,咪保唔到自己飯碗?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-5-29 07:42 PM 發表

唔踩低人,咪保唔到自己飯碗?
都係,修養啦!
我就覺得呢個節目幾好睇, 配得好, 或者唔好, 都係一個好睇嘅節目啦!

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2021-5-29 07:33 PM 發表

客觀講,男的配得不怎麼樣(卷晒脷),但女(黃鳳英)的確實配得好,比阿姐(把聲)有過之而無不及
好多人習慣一開始講定...客觀講...公道啲講...除非唔係價值判斷,否則一定係主觀

引用:
原帖由 andy568 於 2021-5-29 08:20 PM 發表

好多人習慣一開始講定...客觀講...公道啲講...除非唔係價值判斷,否則一定係主觀
我覺得已經好客觀了,唔會兩個都踩或者兩個都讚

女方確實配得好,好帶感情;男方咬字有問題,條脷伸唔直

你有乜嘢睇法呢?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 candyloveandy 於 2021-5-29 07:33 PM 發表

我都係咁睇,但唔知點解個個都話龍生配得好

咁樓主去做導師囉

個死肥婆我都唔鍾佢,不過佢配阿姐真係配得好喎
把聲仲好聽過阿姐本人,只係個人太串
龍天生聲線唔錯,只係發音有少少唔清晰啫

條肥婆有d料到

引用:
原帖由 橫財哥 於 2021-5-29 06:33 PM 發表

公道講句
肥英配得幾好喎
Agree

黃鳳英配得好, 龍天生好普通唔對口型, 佢批評其他人,但自己都做唔好。 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]