註冊 登入

[其他] 電影片名發問區

本主題由 mhmimi 於 2017-9-26 12:59 PM 加入精華
引用:
原帖由 KaMTsK 於 2018-4-3 18:14 發表

@明年聽日

Savaged
https://img1.doubanio.com/view/photo/s_ratio_poster/public/p2183509567.webp
謝謝大神
係依套啦

回覆 引用 TOP

冇劇情唔知搵到
犯罪電影,poster係黑白(應該有5條友,好似係4男1女),記得套戲話拍完比人禁左(唔太記得原因),之後隔左幾年後先正式上映
大約係咁多,可能記憶有錯,只係博下搵唔搵到

回覆 引用 TOP

請ching大神幫忙:
電影:
女人坐監,面有疤痕,用香口膠遮住條疤痕。知道線索好少,希望可以搵到。。。。

引用:
原帖由 william0899 於 2018-5-10 04:01 PM 發表

請ching大神幫忙:
電影:
女人坐監,面有疤痕,用香口膠遮住條疤痕。知道線索好少,希望可以搵到。。。。
可能係<懵仔多情>,吳家麗、王喜、錢小豪但坐監唔係吳家麗,係錢小豪。

回覆 引用 TOP

尋找戲名:我淨係記得係外國戲唔知係咪美國講英文
我印象中套戲大概係兩兄妹,佢哋爹哋媽咪好似有法力然後唔記得死咗定係去咗邊,之後兩兄妹比一班人要搵返佢哋,最印象深刻係佢地逃左入去馬戲團入邊。
套戲我記得未睇晒所以好想搵返黎睇!
希望有師兄可以幫到手

回覆 引用 TOP

想問一個角色(道理叔定道理哥)
想問下出自邊套戲??

回覆 引用 TOP

想問一部電影。有一幕是怪物想去找女主 保安説要請柬才能進去宴會,他沒有就把那個人困在水箱裏。還有一幕是怪物把女主姐姐困在畫裏被火燒,女主要想起讀出報紙內容才消滅他。求各位告知 萬分感謝!

你講得咁空泛,禁片,唔知係咪呢套

回覆 引用 TOP

一套殺人電影既前傳,講個細路由細個已經比個阿媽變態咁對待,套戲開頭有一個小朋友坐係好似係bb床入面,另一個大小小就同媽媽同枱坐,印象中好似有嘢綁住佢,同埋塊面有啲傷痕, 其他唔記得了,大啲嗰個大個之後就變左變態殺人狂
Thank you

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chanwaiki 於 2018-5-23 12:26 AM 發表

想問一部電影。有一幕是怪物想去找女主 保安説要請柬才能進去宴會,他沒有就把那個人困在水箱裏。還有一幕是怪物把女主姐姐困在畫裏被火燒,女主要想起讀出報紙內容才消滅他。求各位告知 萬分感謝! ...
wishmaster 2

回覆 引用 TOP

想問下一套奇怪既電影,冇記錯以前係明珠做過,記憶係幾個後生仔渣車去一個地方,之後見有d人將裝住垃圾既袋囉裏面既垃圾放返係地下,之後又有人排住隊好開心呾一個一個跳落去碎肉機自殺,之後佢地去左間酒吧到飲野,但係有個人去廁所,見到個肥佬成身都係牙印原來成間都吸血鬼,大約就係記得咁多

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。