[Rolex] 熱烈慶賀本帖文打破100萬view👍👍👍精彩藍瓷面分析/5513/1675/1680單紅/白字/16750/1665雙紅/白字/舊地通/1655/DD

本主題由 ken_kan 於 2019-5-4 08:45 AM 移動
引用:
原帖由 cookie2013 於 2019-9-28 11:33 PM 發表

我幾個月前買依隻就係咁返黎, 價錢回到2013年
你又買錶我個Facebook帳號用緊㗎,但搞好耐都入唔倒

回覆 引用 TOP

精選汽車
引用:
原帖由 cookie2013 於 2019-9-28 11:18 PM 發表

木伽兄,
外國其中一個收錶方法, 就係有好多執”垃圾”既人, 我叫佢地做跑腳. 佢地成日去d garage sale, moving sale, content sale, 所以隨時可能見到d錶, 當然佢又未必識, 咁依d跑腳就張隻錶影相, 然後就傳真畀相熟既錶佬, 睇佢d開乜價, 加上自己利潤, 再開價畀原物主. 如果咁買法一定平. 至於錶佬收到錶之後幾錢賣出去, 就視 ...
外國真系正。。。。同我想像中有八成相似
有架車,入多d油     専門去人哋門口嘅sale就可以尋寶

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-9-30 01:38 PM 發表

外國真系正。。。。同我想像中有八成相似
有架車,入多d油     専門去人哋門口嘅sale就可以尋寶
木伽兄早晨,
話易吾易, 話難吾難, 我估真係要周圍揸車去搵, 我見d人真係揾到d好嘢

引用:
原帖由 cookie2013 於 2019-10-1 05:30 AM 發表

木伽兄早晨,
話易吾易, 話難吾難, 我估真係要周圍揸車去搵, 我見d人真係揾到d好嘢
又明白多了。 厘d機會只會響外國先有
希望曲兄個friend能夠跑多d,幫你揾多d靚嘢再和我哋分享一下

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-10-5 09:16 PM 發表

又明白多了。 厘d機會只會響外國先有
希望曲兄個friend能夠跑多d,幫你揾多d靚嘢再和我哋分享一下
有一次, 我聽間拍賣行講, 有個客搬屋, downsize, 拎好多嘢去拍賣行拍賣, 其中用張地毯包住個雲石像, 個雲石像就吾值錢, 但張地毯就不得了

回覆 引用 TOP

好似依隻A. lange陀錶, 不單全齊, 仲有張1898年既發票, 市面上根本冇可能揾到, 吾會去到舖頭, 係d跑腿喺人地屋企搵到.

回覆 引用 TOP

弱弱思維~ 古董陀錶一般只會代代相傳
曲兄99%淘左件家傳之寶回家

甘睇真系有機會遇到老軍人放舊軍潛, 勞pam

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-10-6 06:29 PM 發表

弱弱思維~ 古董陀錶一般只會代代相傳
曲兄99%淘左件家傳之寶回家

甘睇真系有機會遇到老軍人放舊軍潛, 勞pam
木伽兄,
有好多嘢吾方便公開講, 但外國真係有好多寶, 只差在有沒有咁好彩遇到. 大概5年前, 有人同原物主購入一隻3-6-9 Sub, 全部成本大概HK$60萬. 同樣5年前有人用HK$3萬同原物主購入一隻#6263, 我個老友用左一星期時間明査暗訪, 終於查到邊個買入, 立即幫我出價HK$20萬想買入, 但個行家已經叫價好高, 買吾到.

曲兄講得冇錯   外國真係有好多寶
幾日前睇網聞,又一例證

花200元買二手梳化 意外賺到200萬罕見名錶

一位加拿大婦女在二手商店花了25美元(約澳門幣200元)購買了一套梳化,但卻在梳化的縫隙中意外發現一隻勞力士手錶,
經專家鑑定後,發現這隻勞力士手錶相當罕見,且女子最終也以25萬美元(約澳門幣200萬元)售出。

一位加拿大婦人購買二手梳化,卻意外在縫隙中發現罕見勞力士手錶。

<圖片來源:Vulcan watchstraps>報道指出,美國最大的手錶轉售網站「Bob’s Watches」創辦人保羅(Paul Altieri)日前分享了一個自己從業以來最驚訝的故事,幾個月前一位加拿大婦女突然打電話給他,告訴他自己在坐梳化時,無意間手機滑入梳化縫隙,伸手進去卻意外發現一隻勞力士手錶,且看起來很罕見,隨後保羅派出一位專家前往檢定,發現這隻勞力士是Daytona 6241「Paul Newman」。
這款錶在市面上相當稀少,勞力士在1969年販賣該手錶,且只出產2,000到3,000隻手錶,雖然在當年因錶面太過異國情調而不受歡迎,售價並不高昂,但到了1980年卻開始流行,因此價格隨之飆漲,其中在2017年拍賣會上,知名演員保羅紐曼(Paul Newman)本人戴過的勞力士就以1,780萬美元(約澳門幣1.44億元)的價格成交。
而婦人所發現的這隻勞力士也在經拍賣後,認證價值25萬美元(約澳門幣200萬元),雖然她途中曾試圖找尋手錶的主人,但因時隔過久而沒有線索,因此婦人最後則選擇將手錶出售。

https://recap853.com.mo/2019/10/%E3%80%90%E7%92%B0%E5%AE%87%E6%90%9C%E7%BE%85%E3%80%91%E8%8A%B1200%E5%85%83%E8%B2%B7%E4%BA%8C%E6%89%8B%E6%B2%99%E7%99%BC-%E6%84%8F%E5%A4%96%E8%B3%BA%E5%88%B0200%E8%90%AC%E7%BD%95%E8%A6%8B%E5%90%8D/

引用:
原帖由 cookie2013 於 2019-10-14 10:41 PM 發表

木伽兄,
有好多嘢吾方便公開講, 但外國真係有好多寶, 只差在有沒有咁好彩遇到. 大概5年前, 有人同原物主購入一隻3-6-9 Sub, 全部成本大概HK$60萬. 同樣5年前有人用HK$3萬同原物主購入一隻#6263, 我個老友用左一星期時間明査暗訪, 終於查到邊個買入, 立即幫我出價HK$20萬想買入, 但個行家已經叫價好高, 買吾到. ...
各位好
曲哥好嗎?狗仔呢好嗎?幾時帶佢上來?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-10-15 02:58 PM 發表

曲兄講得冇錯   外國真係有好多寶
幾日前睇網聞,又一例證

花200元買二手梳化 意外賺到200萬罕見名錶

一位加拿大婦女在二手商店花了25美元(約澳門幣200元)購買了一套梳化,但卻在梳化的縫隙中意外發現一隻勞力士手錶,
經專家鑑定後,發現這隻勞力士手錶相當罕見,且女子最終也以25萬美元(約澳門幣200萬元)售出。

https://recap853.com.mo/wp- ...
師兄你好,恭喜她好幸運

世上乜嘢事都會發生,失物的主人當時點解唔翻箱倒籠搵?

引用:
原帖由 關小姐 於 2019-10-15 10:14 PM 發表

師兄你好,恭喜她好幸運

世上乜嘢事都會發生,失物的主人當時點解唔翻箱倒籠搵?
Hi Ctse好
弱弱推斷一下; 外國一套2手梳化吾知可以換到幾多手主人呢??
而隻P.N.應該一早有人報失才有機會揾得番個主人

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-10-15 11:50 PM 發表

Hi Ctse好
弱弱推斷一下; 外國一套2手梳化吾知可以換到幾多手主人呢??
而隻P.N.應該一早有人報失才有機會揾得番個主人
Hello未請教?你叫我關關得㗎啦,啲人都係咁稱呼我㗎,只係當時註冊帳號嗰陣太傻,講咗個真姓出嚟公司啲同事都係咁叫我嘅,你哋啲名改得好奇怪嘅,唔知咩意思或者冇意思
二手梳化換到幾多手主人?即係佢哋啲梳化不停換還是好小換呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。