註冊 登入

六 X (X 福) 珠寶 System Analyst 人工

引用:
原帖由 西田尾音 於 2018-10-29 05:53 PM 發表

我個 friend 講, 詳細情況唔多清楚
你咁熟, 你之前做過?
做過某某賣錶為主既公司, 唔係呢間
呢間出哂名 cheap, 成日請人

精選樓盤
引用:
原帖由 Kally 於 2018-11-7 09:12 PM 發表

做過某某賣錶為主既公司, 唔係呢間
呢間出哂名 cheap, 成日請人
人工得唔得?

引用:
原帖由 西田尾音 於 2018-11-12 05:52 PM 發表

人工得唔得?
都 ok, 不過人事有少少複雜

引用:
原帖由 Kally 於 2018-11-23 06:37 PM 發表

都 ok, 不過人事有少少複雜
人事複雜少少唔奇, 多唔多 project 做?

引用:
原帖由 西田尾音 於 2018-11-30 05:06 PM 發表

人事複雜少少唔奇, 多唔多 project 做?
多數做 ERP, SAP

引用:
原帖由 Kally 於 2018-12-15 11:37 AM 發表

多數做 ERP, SAP
咁多數用咩 language?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西田尾音 於 2018-3-7 10:13 AM 發表

有冇人知? 我想申請啊
估唔到呢度都有人討論自己公司,哈哈

我回覆你呀,office半年出一次(2個月花紅到),鋪就一年出一次(呢幾年2.7-3.6個月花紅)

其實呢間6x係出名底薪低,出埋d咩3個月出一次花仔(鋪),飯錢(有返工果日先有),岩岩入職要拎$1000做制服錢(3個月後會比返你,但3個月內唔做得返500)

好多限制去留d人,但永遠唔係加大份d底薪比員工。

*不過2018好似好左少少,過左3個月有d員工都加到$800(以前$500),不過講到尾自己都有繼續做,普通鋪職員炒埋一碟一個月平均$23000-$25000,叫做搵到2餐食

引用:
原帖由 全部雞 於 2019-1-29 12:37 PM 發表

估唔到呢度都有人討論自己公司,哈哈

我回覆你呀,office半年出一次(2個月花紅到),鋪就一年出一次(呢幾年2.7-3.6個月花紅)

其實呢間6x係出名底薪低,出埋d咩3個月出一次花仔(鋪),飯錢(有返工果日先有),岩岩入職要拎$1000做制服錢(3個月後會比返你,但3個月內唔做得返500)

好多限制去留d人,但永遠唔係加大份d底薪比員工。

*不過2018好似好左 ...
周xx 好似平均有 $3xxxx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西田尾音 於 2018-2-25 09:26 PM 發表

六 X 係唔係出半年 bonus? 
係 但人工低

引用:
原帖由 Kally 於 2018-8-18 03:03 PM 發表

知唔知道返石門邊度?
工廠區? IT 總部搬入工廠區?
我出完花紅就即遞信
垃圾公司

引用:
原帖由 TAUTAUUUU 於 2019-2-28 07:18 PM 發表

係 但人工低
底薪好低?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TAUTAUUUU 於 2019-2-28 07:21 PM 發表

我出完花紅就即遞信
垃圾公司
咁你係過檔去周 xx 度做?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nothingu 於 2017-7-20 10:41 AM 發表

少少離題
我有個朋友之前 in 過 "珠寶設計師" (個名唔係好記得)
佢原先既人工係 $22000, interview hr 壓到 $7000, 又話 bonus 有幾多錢幾多錢, 又話我地係上巿公司... 點計都低過 $22000 好多, in 完, 間垃圾公司話佢都急住要人, 就直接話請我個朋友, 又介紹間野:

我地公司病一兩日無錢架, 病夠四日或以上就有幾多成人工
我地公司有 ...
咁誇張,真係估你唔到

引用:
原帖由 rabiosa 於 2019-3-31 01:17 PM 發表

咁誇張,真係估你唔到
上屎公司多數都係咁

回覆 引用 TOP

好多"黃親國戚",人事好麻煩,唔識人你最好唔冇入去做

回覆 引用 TOP

75 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。