註冊 登入

港鐵列車車長 (3)

引用:
原帖由 sw1125 於 2018-6-6 10:39 AM 發表

【蘋果踢爆】事前獲發答案 考官現場提水 港鐵工程主管考試涉集體出貓
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180606&s=6996647&a=58282228

【蘋果踢爆】負責工程安全 未夠班主管隨時害死人
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180606&s=6996647&a= ...
EPIC=工程主管?

仙劍遊戲劇情: https://www.youtube.com/watch?v= ... qgxE_57rlDt49Jzv99y

主角: 李逍遙(一貧道長)、趙靈兒、林月如、阿奴(海棠夫人)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍田透 於 2018-6-7 04:34 PM 發表

主席話ok就得啦
而家愈揭愈黑喎
仲要擠牙膏式咁去應對

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3mamon 於 2018-6-7 03:59 PM 發表

剪短鋼筋呢單嘢,足證呢間公司嘅管理係幾咁世界級
其實呢壇野,咁0既行為,同當年愉翠苑短樁案件相似。再加埋一系列工程文件唔清唔楚,好難令人相信有造假之嫌。其實收到投訴的話,ICAC可以考慮立案調查。唔係講笑,呢啲基建項目,絕對關乎公眾利益同安全,有咩甩漏真係死得人ga。呢間公司一向強調「誠信」、「安全」,經常同所有員工講上述0既要點。而家搞咁大壇野,「誠信」、「安全」,兩大臺柱,已經風雨飄搖。

睇返呢間公司0既通訊,「如有違規,送官究治」,咁樣.......

附件

2018-6-8 01:00 AM

引用:
原帖由 sw1125 於 2018-6-8 01:00 AM 發表

其實呢壇野,咁0既行為,同當年愉翠苑短樁案件相似。再加埋一系列工程文件唔清唔楚,好難令人相信有造假之嫌。其實收到投訴的話,ICAC可以考慮立案調查。唔係講笑,呢啲基建項目,絕對關乎公眾利益同安全,有咩甩漏真係死得人ga。呢間公司一向強調「誠信」、「安全」,經常同所有員工講上述0既要點。而家搞咁大壇野,「誠信」、「安全」,兩大臺柱,已經風雨飄搖。

睇返呢間公司0既通訊,「如有違規,送官 ...
真係先算
應該去ICAC 舉報喇

回覆 引用 TOP

成日話有faults,,有冇師兄願意舉下例平常最常見有咩faults, 同點解決?謝謝🙏🏻🙏🏻

♥ 請妳不要阻我喜歡妳。♥
引用:
原帖由 LY7610 於 2018-6-8 11:21 PM 發表

成日話有faults,,有冇師兄願意舉下例平常最常見有咩faults, 同點解決?謝謝🙏🏻🙏🏻
現職師兄?
如果你係現職 應該好清楚
如果你未入職 知黎做乜

引用:
原帖由 mki1924 於 2018-6-8 11:28 PM 發表

現職師兄?
如果你係現職 應該好清楚
如果你未入職 知黎做乜
我有興趣入行,想了解下姐😔

♥ 請妳不要阻我喜歡妳。♥
引用:
原帖由 LY7610 於 2018-6-9 02:32 PM 發表

我有興趣入行,想了解下姐😔
咁同你講你都唔知咩黎架啦
你入左職先再問啦

同埋條條線既車都唔同 procedure 都唔同 你起碼都入左職知道做邊條線先教到你架

回覆 引用 TOP

我想問interview完過左兩星期都收唔到電話,係咪即係唔請?

剪短鋼筋事件愈演愈烈,呢間公司仲係擠牙膏式回應

引用:
原帖由 3mamon 於 2018-6-10 08:27 PM 發表

剪短鋼筋事件愈演愈烈,呢間公司仲係擠牙膏式回應
西門子事件重演。

引用:
原帖由 polo_XD 於 2018-6-10 04:55 PM 發表

我想問interview完過左兩星期都收唔到電話,係咪即係唔請?
約一個月左右啦
都無消息大概等下次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍田透 於 2018-6-10 11:12 PM 發表

西門子事件重演。
而家又輪到土瓜灣站

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無情之王者 於 2018-6-3 08:12 PM 發表

南港島線?
聽聞去除「人的因素」後南港島都OK,只係悶啲

熱門搜尋: 妊娠紋 產前講座 初生嬰兒 baby bb奶粉 人奶

回覆 引用 TOP

面試完即日無電話係唔收皮?

問處境題問到篤想人點荅  

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。