註冊 登入

有冇人失業搵工搵到灰,唔想再搵

引用:
原帖由 鼠仔仔 於 2018-1-6 08:50 PM 發表

我現在都失業左七個月,都係打下散工咁,好灰,好唔開心!!!
日日搵工搵到食野都冇哂胃口,現在有D散工打下打住先,過左年先再諗!!!
長時間搵工真係好頭痛食唔落飯,成七個月都係勞工處搵工個種感受真係..唉好痛苦 ...
勞工處有網站, 又可以係其他求職網搵, 多D機會~

回覆 引用 TOP

我係中年失業,轉咗做電訊call centre 半年……如果吾怕電話比客屌又要交數,可以做住先,相對其他行業比較易請……

回覆 引用 TOP

搵工真係好煩,d人又奄尖一個空缺可以登十幾廿次廣告出來其實唔返過點知大家岩唔岩

回覆 引用 TOP

暫時搵唔到不如搵住parttime夜晚做住先啦,
日頭搵工夜晚返下hea parttime總好過慢慢睇住戶口開始乾塘吖,
我返果份hea工請緊pt, 夜晚hea到訓教煲劇都冇人理,
樓主有興趣就pm我啦

回覆 引用 TOP

香港最發的是雙棍,就是神棍与政棍,快快二選其一啦.

回覆 引用 TOP

其實真係好灰.........有時比你搵到...又覺得份工好似唔岩自己.....

馬死。。。。。落地行。。。。。冇计。。。時不以。。。。。

引用:
原帖由 必勝大師 於 2018-1-19 07:32 AM 發表

馬死。。。。。落地行。。。。。冇计。。。時不以。。。。。
等侯。。。风云起。。。。创高峰。。。才行。。。年青人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 free友 於 2018-1-15 11:30 PM 發表

其實真係好灰.........有時比你搵到...又覺得份工好似唔岩自己.....
有時要做落先知岩唔岩,無法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 free友 於 2018-1-15 11:30 PM 發表

我昨日見完 今日做左幾個鐘 都發覺唔岩自己

個環境唔岩FEEL 好壓迫感

做野唔多 HEA到爆......

,
引用:
原帖由 中頑童 於 2018-1-19 07:22 PM 發表

我昨日見完 今日做左幾個鐘 都發覺唔岩自己

個環境唔岩FEEL 好壓迫感

做野唔多 HEA到爆......
我好明個種環境壓迫感,我自己都試過因為咁冇做份工,亦都明白新既工作新既環境,係會經歷呢個階段......只怪自己過唔到個適應期....

引用:
原帖由 free友 於 2018-1-19 08:08 PM 發表

,
我好明個種環境壓迫感,我自己都試過因為咁冇做份工,亦都明白新既工作新既環境,係會經歷呢個階段......只怪自己過唔到個適應期....
本身有留我 但我覺得感覺環境真係唔岩自己

但個間野大佬很好 很有耐心教

其實如其話間野問題 倒不如自己想清楚自己係咪應該再行個條路(飲食)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。