註冊 登入

保華今次發呢

引用:
原帖由 癲狗理2 於 2019-1-8 07:47 AM 發表

人地上哂岸,加上現在社會制度,真係咁易打咩?玩D平民就得。

向生都唔搞呢D,去拍電影啦,佢親戚搞建築有幾奇?

你唔信可以試下係咁停佢工,再當眾屌柒佢地D大佬,咁你就會好精彩,人地幾百個南亞仔跟佢地搵食。 ...
你都幾搞笑,就咩要停佢工,就咩要屌柒佢呢?

精選樓盤
引用:
原帖由 ham 於 2019-1-8 08:03 AM 發表

你都幾搞笑,就咩要停佢工,就咩要屌柒佢呢?
咁梗係安全唔得要停工,到時會有一班友爆哂粗屌你,叫你收皮走,咁你忍唔住屌柒返人地,再開鳩人地,禍就係咁野返嚟。

所以我建議P記安全經理採取不聞不問態度,以佢溝通技巧係好易招禍上身,向生嘅親戚兄弟係好惡的。

引用:
原帖由 ham 於 2019-1-7 11:54 PM 發表

咁凶恨為何仲做地盆呢?去打幾條街反來未仲好
以前做 sub 仔夾安記盤,大佬真係會俾人叫出街小心 D...

人家 George Orwell 想不到的,
咱們的國保 / 國安通通也都做到了。

一切都很好!鬥爭已經結束了!
我戰勝了自己。
我熱愛國保! 熱愛老大哥!
引用:
原帖由 癲狗理2 於 2019-1-8 08:51 AM 發表

咁梗係安全唔得要停工,到時會有一班友爆哂粗屌你,叫你收皮走,咁你忍唔住屌柒返人地,再開鳩人地,禍就係咁野返嚟。

所以我建議P記安全經理採取不聞不問態度,以佢溝通技巧係好易招禍上身,向生嘅親戚兄弟係好惡的。 ...
我認同你安全老友溝通技巧真系好容易令人且火

引用:
原帖由 ham 於 2019-1-8 09:22 AM 發表

佢大佬楊生就好啲

引用:
原帖由 ham 於 2019-1-8 09:22 AM 發表

佢係溫室長大,做慣少爺仔,又不是工程畢業,係無工程知識,又不是爛仔出身,所以講野得個寸字,但係無江湖味,一味靠權力制度,呢D咪奶哂野囉!

引用:
原帖由 癲狗理2 於 2019-1-8 11:38 AM 發表

佢係溫室長大,做慣少爺仔,又不是爛仔出身,所以講野得個寸字,但係無江湖味,呢D咪奶哂野囉!
呢單嘢好似俾晒安記做,你老友冇本事落去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ham 於 2019-1-8 09:23 AM 發表

佢大佬楊生就好啲
佢大佬CY是工程畢業嘛,做過工程嘅,溝通梗係叻過佢,CY是安全業界有聲望的橋楚之一,級數同佢差幾十個。

引用:
原帖由 癲狗理2 於 2019-1-8 02:05 PM 發表

佢大佬CY是工程畢業嘛,做過工程嘅,溝通梗係叻過佢,CY是安全業界有聲望的橋楚之一,級數同佢差幾十個。
見個佢同你吹過水就知佢高幾班

引用:
原帖由 mrm23 於 2019-1-8 09:15 AM 發表

以前做 sub 仔夾安記盤,大佬真係會俾人叫出街小心 D...
呢位師兄真係夾過,就知班友好兇狠,安全主任1-3個月轉1個人,PM就6個月至1年轉1個人,係好L難搞。

P記條傻仔安全經理如果真係柒下柒下去搞人,唔係上次P記皇家判剩係逼佢食屎咁簡單了,佢老婆真係會比10幾個阿差餵飽,幫佢做老豆生個差仔,甚至可能多個阿差細佬,再要比阿差爆菊,甚至食阿差痾嘅屎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ham 於 2019-1-8 03:15 PM 發表

見個佢同你吹過水就知佢高幾班
咁CY真係有料可以做大佬擔大旗,所以到今日我都承認佢係大佬。

講真,阿傻仔安全經理由做ASO開始,比十幾個PM踢走,幾乎個個PM我都識,係咁調盤,幾次比判頭揼到落荒而逃,唔係佢舅父死跪爛跪又Wear爛塊面,當年求阿江經理收留佢,一早已經玩L完。

傻仔咁嘅學歷,次等QS學歷畢業係99%同安全無關,咁嘅能力,完全無Technical Safety,合約又唔識睇,英文笑L死寶寶,真係同阿B安全經理差9條街,再加上戇鳩性格和脾氣,出去係見工不成,就算有工作都做不超過1個月被炒,唔係佢舅父係咁出手救佢,又出手移除障礙,傻仔正常15年前開始只能做廢青啃老族到現在。

可能上天真係公平,生到佢咁L蠢咁L戇鳩又做老婆奴,但係比佢有個舅父好似照顧弱智仔咁,我地呢D文武雙全又型過人又口才醒嘅,就不斷受到攻擊阻礙。

CY同我都係無人無物,靠自己打江山打上去,所以識英雄重英雄。

有冇C HING知HA 是否自己攪工程監督組,自己睇返HA大樓PROJECT?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 癲狗理2 於 2019-1-8 11:01 PM 發表

咁CY真係有料可以做大佬擔大旗,所以到今日我都承認佢係大佬。

講真,阿傻仔安全經理由做ASO開始,比十幾個PM踢走,幾乎個個PM我都識,係咁調盤,幾次比判頭揼到落荒而逃,唔係佢舅父死跪爛跪又Wear爛塊面,當年求阿江經理收留佢,一早已經玩L完。

傻仔咁嘅學歷,次等QS學歷畢業係99%同安全無關,咁嘅能力,完全無Technical Safety,合約又唔識睇,英文笑L死寶寶,真係同阿B安全 ...
係咪 $6?

引用:
原帖由 萬家大大肚臍 於 2019-1-9 03:10 PM 發表

係咪 $6?
P記戇鳩安全經理謹此1人,連個名都戇鳩過人叫$6,佢家族可能會有人改名叫6豪 = $0.6,叫6葛成碌葛咁,叫6究 = 69成碌鳩咁,叫6能成碌撚咁,叫6漆 = 67成碌柒咁,叫6四就有政治動機64或者比熱野6蜀(熟)就大吉利是了。

佢咁鍾意突出,可以考慮改名叫6叔起碼老世格,叫6野大有男人味,甚至叫6憶源無$6咁cheap。

回覆 引用 TOP

安記個班好多都係東涌調出去,好多都合作過

回覆 引用 TOP

45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。