• 瀏覽: 238,814
  • 回覆: 1,391
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-4 09:41 PM 合併
內地銀行開戶名是否要同手機名(已實名)一樣

熱賣及精選
引用:
原帖由 montue 於 2021-4-12 12:00 PM 發表

內地銀行開戶名是否要同手機名(已實名)一樣
不用...我18年係珠海辦比55蚊,比一張主卡二張副卡我地,我老公副卡扣晒錢唔諗住要,佢細佬要就比咗佢,佢細佬增值番一路沿住用囉,重用佢去深圳開大陸戶口

我年幾前問過中國銀行,答我暫時唔做只持回鄉卡的港澳客的貸款業務。
如果只係淘寶,直接在香港中銀搞代辦內地中銀個人戶口就可以。

引用:
原帖由 鄭雨滇二世 於 2021-4-14 03:05 PM 發表

香港人申唔申請到大陸銀行信用卡?
兩年前深圳工商開戶囗,申請埋信用卡,5000大圓信用額

引用:
原帖由 一頃良田 於 2021-3-15 09:32 PM 發表

想問有冇人用中行以外的內地銀行近日收到通知話經銀行滙入去同名戶口的錢唔可以用來供房貸亦唔可以轉賬,只可用作消費呀?隔離帖有中銀嘅收到咁嘅短訊。
轉賬都唔得?甘點消費?

我用CSL的86易開通大陸銀行,
但用手機APP查詢余額,比較麻煩,
首次登入,佢要打個登入電話,
例如:1234567000
然後佢問我係唔係本手機,
然後佢會由我電話發出一個訊息去95533,來取一個授權碼.
問題就係咁.
我發出訊息,是由香港9字頭發出去95533,等好耐都冇授權碼,
但由個CSL 86 易打008695533 或 +8695533 ,一樣收唔到授權碼
如果我人在內地,直接由我電話發出一個訊息去95533,就正常收到

什樣用香港一咭兩號在香港收授權碼呢,我也想知呢?

正正常常上大陸開既電話咪好囉

請問我有兩個大陸銀行戶口,同姓名。
大陸是否規定每個帳戶只可收取每年5萬美金匯款?
如果有兩個大陸銀行帳戶同姓名的,每個帳戶每年匯款5萬美金可嗎?
匯款去大陸銀行每年超過5萬美金。多出的部份錢可否匯去我同名的另一間大陸銀行帳戶?

引用:
原帖由 starkiebell 於 2021-6-9 07:14 PM 發表

請問我有兩個大陸銀行戶口,同姓名。
大陸是否規定每個帳戶只可收取每年5萬美金匯款?
如果有兩個大陸銀行帳戶同姓名的,每個帳戶每年匯款5萬美金可嗎?
匯款去大陸銀行每年超過5萬美金。多出的部份錢可否匯去我同名的另一間大陸銀行帳戶?
計個人,唔係計你幾多個戶口

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]