註冊 登入

[飲飲食食] 澳門人做生意真係兩種極端手法!

澳門人做生意真係兩種極端手法! E-mail 此主題給朋友

新普京附近果間唔知乜,排曬隊,30蚊碗魚蛋仲要溝蘿蔔,40蚊碗碗仔翅!

大三巴附近有間15蚊1串 買2串送1串,魚蛋又超大粒!碗仔翅10元!

完全無咩大分別!便宜那家覺得稍微味道更好!

熱賣及精選
生意各有各做。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生浪漫的留言 於 2019-1-10 01:12 AM 發表

新普京附近果間唔知乜,排曬隊,30蚊碗魚蛋仲要溝蘿蔔,40蚊碗碗仔翅!

大三巴附近有間15蚊1串 買2串送1串,魚蛋又超大粒!碗仔翅10元!

完全無咩大分別!便宜那家覺得稍微味道更好! ...
澳門7仔都有魚蛋燒賣,雙拼好似13蚊
魚蛋都可以
燒賣=吃麵粉

金碧 地下士多
燒賣好正,冇記錯12蚊8粒

引用:
原帖由 太大粒 於 2019-1-11 04:42 PM 發表

魚蛋都可以
燒賣=吃麵粉

金碧 地下士多
香港佳X凍肉超市,魚肉燒賣$12…1磅呵!

引用:
原帖由 filipino- 於 2019-1-12 08:22 PM 發表

香港佳X凍肉超市,魚肉燒賣$12…1磅呵!
餓起想嚟即食

回覆 引用 TOP

呢d 都叫明買明賣,的士司機仲衰

澳門在市區一般食肆都偏貴兼唔好食,係旅遊地區更加唔好講!我平時比較喜歡去酒店開餐(要識揾),價錢平民化得嚟食物質素和衛生都有保證。

至於上面C兄提出的士問題,相信唔須要再作討論,我怕怕啦!

自己響平民區(非遊客區)同路環一類偏遠地區度搵食, 有時仲會有驚喜。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太大粒 於 2019-1-11 04:42 PM 發表

魚蛋都可以
燒賣=吃麵粉

金碧 地下士多
下次去試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生浪漫的留言 於 2019-1-10 01:12 AM 發表

完全無咩大分別!便宜那家覺得稍微味道更好! ...
兄弟,地利有價呀!

回覆 引用 TOP

澳門已經唔值得一去, 除左賭之外。
要賭 菲律賓 馬來西亞 新加坡 越南 柬埔寨 海參葳都有得賭

Time will tell.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qgal 於 2019-1-14 10:25 AM 發表

澳門在市區一般食肆都偏貴兼唔好食,係旅遊地區更加唔好講!我平時比較喜歡去酒店開餐(要識揾),價錢平民化得嚟食物質素和衛生都有保證。

至於上面C兄提出的士問題,相信唔須要再作討論,我怕怕啦! ...
師兄,可否PM邊間酒店可以去?我好耐無過去澳門,最近想過去行下玩下。

唔搭的士,搭巴士方便嗎?會有app call車之類嗎?

謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-1-14 08:37 AM 發表

呢d 都叫明買明賣,的士司機仲衰
可能我坐短途, 大多沒問題.
但澳門市區的士太少, 都是衰 !

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。
他的家人哭喊:爽阿……爽阿。
路人不解。問道:你們爽什麼啊 ?

家人痛哭流涕:爽死了……爽死了!!
^3^

回覆 引用 TOP

係架, 有好多都係專開黎湯遊客

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。