註冊 登入

[其他] Pokemon : 晨早奇遇記

引用:
原帖由 flopman 於 2019-1-13 05:58 PM 發表

果個人系米短褲, 橙波鞋~
我見嗰位係著牛仔褲。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 mc798157 於 2019-1-12 13:04 發表

我前日做任務打塔7次。 跟住背後有個男人鬧我: 你做咩打我個塔?  可能我面皮薄。 我當時好想喊即停手離開。 心諗: 大家都在玩遊戲。 點解要咁樣? ...
對住呢D人點解要喊?
佢呢D人淨係識希善怕惡, 同佢講: 個塔係你架? 我就打多兩下!
驚佢咩?

引用:
原帖由 samstan2012 於 2019-1-14 11:19 AM 發表

對住呢D人點解要喊?
佢呢D人淨係識希善怕惡, 同佢講: 個塔係你架? 我就打多兩下!
驚佢咩?
如果樓主系弱質女流, 建議佢盡快離開~
如果樓主系男人, 建議即刻拆左佢個塔~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mc798157 於 2019-1-12 13:04 發表

我前日做任務打塔7次。 跟住背後有個男人鬧我: 你做咩打我個塔?  可能我面皮薄。 我當時好想喊即停手離開。 心諗: 大家都在玩遊戲。 點解要咁樣? ...
係邊?報上來大把飛人幫你拆左佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BCaggie 於 2019-1-11 12:41 發表

今早去呢個公園捉Pokemon, 見到此黃色塔正被拆,已有一隻寵被out左,我就加入去幫下順便完成battle任務,打左幾分鐘,對方都不停補血, 任務完成我就停,另外嘅人仍然繼續。離開途中,迎臉見到位手持三部機嘅上年紀男人氣沖沖問我
佬: 係咪打唔倒個塔?
吾: 係呀。(以為佢想去幫手)
佬: 緊係啦,個塔我㗎!(好大聲)
吾: .... (無言,冇理佢,就繼續走我嘅路)
佬: 想打我個塔.....認住我呀(好大聲)
吾: ?? ( 回頭望多佢一次,心想: sorry.. 個塔有6個 trainer, 都唔知你叫 Sandy 定 Peter, 點認呀??)
P.S. 其實玩 Pokemon 都只係興趣或消磨下時間,唔使玩到好似上左身咁!希望個男人及早就醫吧!
不停幫佢補莓,等佢永世都返唔到落來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛冇腿 於 2019-1-11 08:36 PM 發表

呢個game真係冇陰公囉! 搞到我哋咁多長者有精神病,N記你於心何忍呀!
其實個game好多人包括我已經上哂癮要戒. 我還好. 未日以繼夜, 夜以繼日. 真係有d人由早到晚, 跟住凌晨兩,三點, 三,四點都見佢上塔...好想知未玩呢個game之前係未都係咁

一切皆是命, 半點不由人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mc798157 於 2019-1-12 01:04 PM 發表

你係女都話...我淨係會話d搶塔嘅人啫..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空忽然蛇 於 2019-1-12 03:26 PM 發表

認住佢咩名  報告N記  話佢係飛人
我唔覺得同n記投訴有用...我覺得n記係想越黎越多賬. 話之個個開哂三色. 十九幾個賬...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chunho1314 於 2019-1-12 05:32 PM 發表

好似黑社會咁架, 比着我實鬧返佢, 最多報警囉 !
我試過係石澳打塔比人兇...真係懷疑佢地班人係黑社會

引用:
原帖由 路人伯 於 2019-1-23 05:52 PM 發表

我試過係石澳打塔比人兇...真係懷疑佢地班人係黑社會
D老鬼

回覆 引用 TOP

40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。