註冊 登入

想搵毅行者隊友

想搵毅行者隊友 E-mail 此主題給朋友

平時好鐘意行山,一星期行三次左右。有玩行山比賽,樂善行、昂坪嗰啲,有時練下跑步咁。

夏天行「針草帽」速度大約3個半鐘。最長行30km山路,5個半鐘。

想搵啲差不多速度的朋友一齊行山,夾的話一齊組隊比賽。

目標想24-25小時完成100km。

男女都得,只要有心和體能就得😊

我返輪班的,平日/假期都可以行山。有興pm我,我仲係新手~

熱賣及精選
抽到先算喇,出晒名係跑山界居屋,難抽

[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。
會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。
引用:
原帖由 巴斯. 於 2019-2-26 05:05 PM 發表

抽到先算喇,出晒名係跑山界居屋,難抽
體能要keep嫁,唔係抽到都無用啦...

引用:
原帖由 吃方糖的小姐姐 於 2019-2-26 07:36 PM 發表

體能要keep嫁,唔係抽到都無用啦...
我次次毅行完都係長抖增肥狀態

[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。
會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。

有現實中朋友組隊就話啫.
一枝公散客, 九唔搭八, 三唔識七今時今日根本唔洗玩毅行.

好多100KM SOLO 山賽可撰

P.S.
100KM SOLO個類關門時間比較短, 不如練好D先

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:
原帖由 mamaliu2 於 2019-3-1 10:57 AM 發表

有現實中朋友組隊就話啫.
一枝公散客, 九唔搭八, 三唔識七今時今日根本唔洗玩毅行.

好多100KM SOLO 山賽可撰

P.S.
100KM SOLO個類關門時間比較短, 不如練好D先 ...
有好多朋友都會行下山,但係閒遊嗰隻。只有我家姐先可以有呢個速度。

Er...個個朋友之前都係陌生年嚟嫁啦。毅行者組隊啲人本來係朋友都可以玩完之後反目🤷🏻‍♀️所以我唔認為隊友一定要係朋友先得喎😅

不過都多謝你既提議,solo比賽都係一個選擇。

但個人都係想組隊玩比賽,因為隊友互相的支持係喺好攰的時候能發揮好重要的作用~

不過搵唔到partners都只能放棄啦,退而求其次😊

引用:
原帖由 吃方糖的小姐姐 於 2019-3-1 01:27 PM 發表

有好多朋友都會行下山,但係閒遊嗰隻。只有我家姐先可以有呢個速度。

Er...個個朋友之前都係陌生年嚟嫁啦。毅行者組隊啲人本來係朋友都可以玩完之後反目🤷🏻‍♀️所以我唔認為隊友一定要係朋友先得喎😅

不過都多謝你既提議,solo比賽都係一個選擇。

但個人都係想組隊玩比賽,因為隊友互相的支持係喺好攰的時候能發揮好重要的作用~

不過搵唔到partners都只能放棄啦 ...
正常就2~3個朋友base, 跟住唔夠先搵人頂.
一係就大家都尻流流, 3x鐘, 屎鬥屎大家都不足就ok.

當你24小時左右, 搵個3x夾, 幾friend都好, 你就實有怨言, 反之亦然.
我自己都有好熟朋友搵我叫我攪(我同佢跑了幾年步), 我未玩過毅行都耍手擰頭, 得罪講句, 要20以上的我都嫌慢夾唔到. 太熟啦, 如果攪唔預老友反硬面...自己報solo吧啦.

係對毅行有情意結, 玩佛系啦.
隊友就隨緣, join多d fb組, 有時有d 3缺1,有機會就zip下位.
自己練好先, 你就係一個最佳後補人員.

鷄毛在手, 愈刪愈有!

回覆 引用 TOP

有興趣,有玩開個人越野賽,LT70, Translantau100, 樂善盃, 逆走等。
操開雙坳 11 個半鐘,針草帽夏天都是 190 分鐘左右,
無 support team 下廿四個鐘一定得。
主要谷上山及石屎路,落樓梯唔會跑,安全為上。
不過,我慣自己操山,主要都係想試下毅行而已。
就睇樓主有無興趣試抽吧。

回覆 引用 TOP

一個人係好難找三個隊友嘅,建議樓主join 下跑山會識多啲山友會易組到team,嚟緊KK陳有個毅行講座,佢哋好似每年都找一大班街外人操,最後選一些人出來組幾隊玩trailwalker ,應該適合樓主。

請到子版,結伴同遊開帖找人

引用:
原帖由 Sanshui 於 2019-3-4 01:58 PM 發表

請到子版,結伴同遊開帖找人
咪成日on on 9 9講哩d
子版根本無乜人入去
主版都少人
即係條街都無乜人, 叫人上2樓開鋪?

好彩你唔係版主, 係版主思維又on9到震, 只會攪爛一個群.

鷄毛在手, 愈刪愈有!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iverion 於 2019-3-4 01:30 PM 發表

一個人係好難找三個隊友嘅,建議樓主join 下跑山會識多啲山友會易組到team,嚟緊KK陳有個毅行講座,佢哋好似每年都找一大班街外人操,最後選一些人出來組幾隊玩trailwalker ,應該適合樓主。 ...
咦,原來有啲咁既野?!謝謝分享

引用:
原帖由 吃方糖的小姐姐 於 2019-3-4 06:27 PM 發表

咦,原來有啲咁既野?!謝謝分享
KK 嗰啲當然勁,有晒 team support,不過水平都有返咁上下,個個唔係 16 就 18 個鐘完成。另外我個人建議,就算組咗隊都最好搵多幾個報抽籤,搵屋企人做住成員先都得,因為真心難抽。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吃方糖的小姐姐 於 2019-2-25 10:00 PM 發表

平時好鐘意行山,一星期行三次左右。有玩行山比賽,樂善行、昂坪嗰啲,有時練下跑步咁。

夏天行「針草帽」速度大約3個半鐘。最長行30km山路,5個半鐘。

想搵啲差不多速度的朋友一齊行山,夾的話一齊組隊比賽。

目標想24-25小時完成100km。

男女都得,只要有心和體能就得😊

我返輪班的,平日/假期都可以行山。有興pm我,我仲係新手~ ...
我抽到,欠兩人,傾下

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。