註冊 登入

[遊記分享] 北海道札幌/函館/富良野/小樽8日7夜旅行(2019年6月)

美食+美景,好羨慕

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-7-5 01:33 AM 發表

我2月去函館,睇緊有邊間溫泉正。
係直接飛函館定係飛札幌再坐JR落去?

如果打算冬天去日本滑雪同睇景,幾月去會比較好?

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-7-6 08:38 AM 發表

係直接飛函館定係飛札幌再坐JR落去?
飛札幌,係札幌留幾日,再搭內陸機去函館住兩晚,之後搭內陸機經東京回港。

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-7-9 11:34 PM 發表

如果打算冬天去日本滑雪同睇景,幾月去會比較好?
2月頭去雪祭最好

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-7-9 11:47 PM 發表

2月頭去雪祭最好
多謝🙏等我就住時間去👍🏼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-7-9 11:43 PM 發表

飛札幌,係札幌留幾日,再搭內陸機去函館住兩晚,之後搭內陸機經東京回港。
內陸機貴唔貴?係咪同JR 差唔多?

支持!寫得好好!

回覆 引用 TOP

支持!寫得好好!

引用:
原帖由 circlem 於 2019-7-22 08:08 AM 發表

支持!寫得好好!
多謝支持:)

回覆 引用 TOP

唔錯~多謝分享

If I die, don't cry~
Look to sky, say goodbye~

引用:
原帖由 hactlcom 於 2019-7-22 03:16 PM 發表

唔錯~多謝分享
又可以比各位參考,又可以等自己回味,一舉兩得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.J先生 於 2019-7-21 10:06 AM 發表

內陸機貴唔貴?係咪同JR 差唔多?
唔算貴,札幌去函館HK$500左右,函館去東京HK$800左右。

回覆 引用 TOP

都系美食

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。