[保養分享] 舊裝14樓要收開錶費

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-9-7 04:26 PM 發表

正路應該先收開錶費,若抹油維修可扣回,咁最公道!人地vintage有心抹油,你就先打二十大板,對真正的客不公平!
商業行為,沒法討論

回覆 引用 TOP

精選汽車
引用:
原帖由 szefood 於 2019-9-6 06:52 PM 發表

正常玩舊裝都不會上14樓整。

但我呢隻係傳家之物,而且已經交俾14樓保養超過20年。所以應該會繼續上去做水魚。

但其他錶佢如果要收開錶費我應該會打退堂鼓。 ...
舊裝不上14樓整, 咁去邊度整, 另請教下ching舊錶會否只抹油不打磨

一個鏡頭在這背後總會帶疑慮
而真相要問誰
終於來臨!

Madness as you know is like gravity, all it needs is a little push…..

回覆 引用 TOP

我遲D應該會入隻79280或79180

我想問下呢D算唔算舊裝

引用:
原帖由 Marvelfans 於 2019-9-14 10:00 PM 發表

舊裝不上14樓整, 咁去邊度整, 另請教下ching舊錶會否只抹油不打磨
坊間重慶先達都有好師傅吧。

我的錶除了20年前接手後大修要打磨之外(因為先父跟人打架打壞了),其後抹油都沒要求要打磨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KGw 於 2019-9-16 09:48 AM 發表

我遲D應該會入隻79280或79180

我想問下呢D算唔算舊裝
上14樓直接問最好。

其實依家機票都唔貴,問清楚其他地區RSC如果不用收開錶費嘅話走轉日本台灣都應該cover到。(買賣交收除外)

回覆 引用 TOP

小弟刖6694坏了上了14/F,冇收$1600。
但一星期後報萬五維修費(整肉,錶面,針)。。。。
我錶買个時都唔洗一萬,請教各位我應該坊間定14/F整好?

引用:
原帖由 Lung2106 於 2019-9-21 05:34 PM 發表

如果沒特殊紀念價值坊間就好。

另外我都攞左隻16523去抹油,不收開錶費但費用係7150蚊(都唔知合唔合理),但都照做。

引用:
原帖由 szefood 於 2019-9-21 08:37 PM 發表

如果沒特殊紀念價值坊間就好。

另外我都攞左隻16523去抹油,不收開錶費但費用係7150蚊(都唔知合唔合理),但都照做。
如果坊間維修是否之後上行便會不受維修?

引用:
原帖由 Lung2106 於 2019-9-22 12:47 PM 發表

如果坊間維修是否之後上行便會不受維修?
點會唔受!?

我老豆果隻俾我之前都係錶面返填Tudor 零件乜都有,咪一樣可以喺14樓維修。

引用:
原帖由 szefood 於 2019-9-22 01:02 PM 發表

點會唔受!?

我老豆果隻俾我之前都係錶面返填Tudor 零件乜都有,咪一樣可以喺14樓維修。
多謝師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lung2106 於 2019-9-21 05:34 PM 發表

師兄,買過隻都唔使萬五,出面整啦⋯⋯

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。