2019 終極目標~向鋼條型go go go

本主題由 davi1007 於 2019-10-6 12:15 PM 限時高亮
引用:
原帖由 呠呠PiG 於 2019-10-12 09:44 PM 發表

我都諗下運動既調配
一星期運動多少天?
哈哈,我一星期: 五堂拳四堂strength training一堂瑜珈,嚟緊三星期係衝刺期,教練叫我加四日游水。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
Week 21 Day 5

衝刺期前最後一日,唔檢點一下

今日唔計卡嘞。唔知過唔過2000kcal

Workouts:
1 hour kickboxing

Total Outputs: 1885kcal

聽日開始衝。

回覆 引用 TOP

都係之前嘅meal plan, 不過教練要求再加帶氧,暫定加四日游水。

回覆 引用 TOP

W21D6 (Challenge Day 1)

嚴格飲食控制,要先清雪柜,食咗唔食得嘅粟米同三文魚

早: mango protein shake
protein: greek yogurt 200g, protein shake 25g
carb: mango 80g

午: church gathering
protein: 蟹柳一條,紥肉兩片
carb: 飯團(0.75 cup)
green: cucumber 20g, brocolli 50g, sweet pepper 30g

晚: 蛋白卷+西蘭花
protein: egg white 1.25cup
green: brocolli 200g

補餐: 三文魚沙律
protein: salmon 230g
green: spring mix 2 cups

Total Intakes: 1130kcal, 38% carb, 12% fat, 50% protein.

Workouts:
1.5 hour self protection
1 hour kickboxing

Total Outputs:1950kcal

好開始

on top 加游水, 你個timetable 搞得掂?!
any goal for the transformation game?👀

引用:
原帖由 某1個 於 2019-10-13 01:03 PM 發表

on top 加游水, 你個timetable 搞得掂?!
any goal for the transformation game?👀
盡量啦,係有啲難砌,試一個月先睇下點。希望新工作嗰邊唔太chur啦

起碼破平台先啦

引用:
原帖由 Silkage 於 2019-10-13 03:58 PM 發表

我都覺得好誇張,生五個
哈哈,係呀。不過佢地又真係keep到好好身型

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-10-13 06:13 PM 發表

盡量啦,係有啲難砌,試一個月先睇下點。希望新工作嗰邊唔太chur啦

起碼破平台先啦
你身形一直修得好呀, 有平台咩

引用:
原帖由 某1個 於 2019-10-13 11:06 PM 發表

你身形一直修得好呀, 有平台咩
只有身型變,磅數體脂唔變。始終想130lb以下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-10-13 11:56 AM 發表

W21D6 (Challenge Day 1)

嚴格飲食控制,要先清雪柜,食咗唔食得嘅粟米同三文魚

早: mango protein shake
protein: greek yogurt 200g, protein shake 25g
carb: mango 80g

午: church gathering
protein: 蟹柳一條,紥肉兩片
carb: 飯團(0. ...
要參加瘦身比賽啊?

引用:
原帖由 蘋果姬 於 2019-10-14 12:42 AM 發表

要參加瘦身比賽啊?
自己館入面搞transformation challenge, 一來自己要衝平台,二來陪班尖友衝。
有幾個尖友pick up唔番飲食控制,陪佢地衝。

回覆 引用 TOP

Week 21 Day 7 (Challenge D2)

感恩節晚餐,可唔可以守住呢?

早: 隔夜飯,烚西蘭花
carb: rice (0.75cup)
green: brocolli

午: 煎銀鱈魚,spring mix, 甜椒
protein: halibut (160g)
green: spring mix (1 cup), sweet pepper (2pc)

晚: 感恩節大餐
protein: turkey breast (200g), 白雲鳳爪一隻,蝦三隻,牛尾湯一碗,煙肉一條
carb: mini potato 一個
green: brussel sprouts (6 粒)

甜品: 榴槤蛋糕,tiramisu, mango cake各一啖

Total Intake: 1254kcal, 41% carb, 20% fat, 39% protein.

Workouts: Rest Day

Total Outputs: 1596kcal.

macro唔靚,但總算負數

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-10-14 10:05 PM 發表

Week 21 Day 7 (Challenge D2)

感恩節晚餐,可唔可以守住呢?

早: 隔夜飯,烚西蘭花
carb: rice (0.75cup)
green: brocolli

午: 煎銀鱈魚,spring mix, 甜椒
protein: halibut (160g)
green: spring mix (1 cup), sweet pepper (2pc)

晚:  ...
Cake 啊
各一啖你都好忍到

引用:
原帖由 蘋果姬 於 2019-10-15 09:11 AM 發表

Cake 啊
各一啖你都好忍到
仲要係榴槤蛋糕
須要強大嘅意志

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。