• 瀏覽: 670
  • 回覆: 1
[隱藏]
劇情年中陵南陣中,中鋒魚住,大前鋒福田,小前鋒仙道,得分後衛越野,控球後衛植草,後備池上!

劇情年中翔陽陣中,中鋒花型,大前鋒高野,小前鋒永野,得分後衛長谷川,控球後衛藤真,後備伊藤!

其實照道理有仙道既陵南勝率比較大,因為距自己可以進攻,又可以突破分球,仲有福田同魚住可以接球得分,福田擅長就是內線空切,兩隊計單體實力比較強就是仙道,藤真應該是第二!

但問題系,翔陽使用1,3,1無限禁區聯防,者系有4個高佬守住禁區,湘北就有三井可以外圍投三分裡應外合可以拉開防線,海南都有神呢個三分射手,但系陵南系無外圍射手,甘樣就好難拉開翔陽既禁區防線,赤木系翔陽防線都得吾到幾多分幾多個籃板,湘北籃板主要靠櫻木,但福田擅長攻擊並不擅長搶籃板,而且翔陽禁區根本無空間比距內切,內線完全吾夠打,外線陵南本身就吾突出,一旦射失,籃板球都系翔陽了!

陵南防守翔陽,其實都好難,因為以藤真既實力,只有仙道可以防到,但越野,植草或者池上都要各自面對一個長人,花形既技術可以使用較遠距離入球,可以拉開魚住防守,或者助攻比其他長人切入得分~

所以陵南打翔陽好難打!



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]