• 瀏覽: 2,737
  • 回覆: 14
受武肺影響,無法過去澳門做登記,張卡已被CTM凍結,唔知有無酌情延長登記時間??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 den0011 於 2020-5-8 10:08 PM 發表

10月前補辦就可以,可網上做
詳情:https://www.ctm.net/cportal/base/public/adminViewPromotionDetail.iface?dataType=mobilePromotions&fromOtherModuleFlag=Y&id=736N
試過網上做,但唔知點解被block ?!

回覆 引用 TOP

Downloaded Apps Cyberctm 跟指示做,好易,4月尾剛成功完成

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-5-8 09:13 PM 發表

受武肺影響,無法過去澳門做登記,張卡已被CTM凍結,唔知有無酌情延長登記時間??
去ctm攪啦

引用:
原帖由 木一田火 於 2020-5-10 08:16 AM 發表

去ctm攪啦
咪就係,因為過唔到去澳門搞呀;香港有無CTM辨事處吖?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-5-10 12:03 PM 發表

咪就係,因為過唔到去澳門搞呀;香港有無CTM辨事處吖?
香港就唔知

回覆 引用 TOP

今時今日辦呢啲小小登記都要去門市攪死得啦!係網上攪都可以邊須要去澳門🇲🇴!除非想去玩兩手🤗

回覆 引用 TOP

可能就系俾少少優惠,故意要你去澳門奉獻。

回覆 引用 TOP

CTM 實名登記要有入境紀錄. 先可以電腦Approve.
你照入5次後,會要你upload HK ID, 就會有人工Approve.

回覆 引用 TOP

請問樓主指ctm邊一種卡?

反對一切形式暴力!
港人心情音樂:https://www.youtube.com/watch?v=E1Pk-jefoHM&list=PLj423NVS4tZICH7ow4tva_RbdljScouFL&index=7
引用:
原帖由 居住澳門之港人 於 2020-5-25 06:04 AM 發表

請問樓主指ctm邊一種卡?

有無人搞過登記?情形係點?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-6-12 03:25 AM 發表

有無人搞過登記?情形係點?
咪直接去CTM櫃檯,交出自己相關證件比職員輸入資料,約2分鐘就登記好,跟住再過一段短時間(約半小時)就可以用得返。

註:登記係有時限,唔太記得好似係10月,不過到10月還過唔到澳門的話,張儲值片相信已過期,亦無須再登記啦!

引用:
原帖由 qgal 於 2020-6-12 09:32 AM 發表

咪直接去CTM櫃檯,交出自己相關證件比職員輸入資料,約2分鐘就登記好,跟住再過一段短時間(約半小時)就可以用得返。

註:登記係有時限,唔太記得好似係10月,不過到10月還過唔到澳門的話,張儲值片相信已過期,亦無須再登記啦! ...
THX

回覆 引用 TOP

主題標籤 #澳門
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]