• 瀏覽: 1,508
  • 回覆: 7
引用:
原帖由 BoscoH 於 2020-6-21 09:09 PM 發表

https://youtu.be/xx3hGfHAEb4
幾好既, IVE可以話係比DSE未如理想或入世未深既學生 既一個「重來」地方, 鐘唔鐘意讀書都好, 如果有心上UGC, 就堅持吧, 當然都要搵岩同學人互相努力幫助, 會更有力去達成.

但千奇唔好忘記, 成功進入UGC唔代表終結, 只係另一個既開始, 最後學生都係要面對社會、工作等等, 千奇唔好因此自滿, 因為日後既路仍然好漫長, 仍有好多事情要去面對.

我想講既係, 「有好開始既人有好多, 但真正可以堅持到最後既人卻少之又少」, 搵岩自己既方向, 唔單止係讀書方面, 到日後投身社會, 哩個方向可能隨時而變或隨經歷而改, 日後也要不斷思考/反思.

引用:
原帖由 巴敵熊 於 2020-6-22 07:46 PM 發表

幾好既, IVE可以話係比DSE未如理想或入世未深既學生 既一個「重來」地方, 鐘唔鐘意讀書都好, 如果有心上UGC, 就堅持吧, 當然都要搵岩同學人互相努力幫助, 會更有力去達成.

但千奇唔好忘記, 成功進入UGC唔代表終結, 只係另一個既開始, 最後學生都係要面對社會、工作等等, 千奇唔好因此自滿, 因為日後既路仍然好漫長, 仍有好多事情要去面對.

我想講既係 ...
係, 的確係 每完結一件事就係另一件事開始, 心態的確可以改變好多事  世界每日都發生太多事 好多難題要處理 但人只要有恆心 我覺得 可以處理難事

回覆 引用 TOP

我無樓主咁好彩 沙i比分超緊 🙈

搵到工未?

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-6-28 10:36 PM 發表

我無樓主咁好彩 沙i比分超緊 🙈
青衣 好似係最鬆  不過其實都係睇老師

引用:
原帖由 一個無用的人 於 2020-6-30 09:27 PM 發表

搵到工未?
未丫 哈哈  呢家難丫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BoscoH 於 2020-7-2 08:59 AM 發表

青衣 好似係最鬆  不過其實都係睇老師
呢樣岩!天時地利人和🙈🙈🙈

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]