• 瀏覽: 43,650
  • 回覆: 613
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Jy、流星 於 2020-8-18 10:04 AM 發表

我只想知道,謝霆鋒呢?
問王菲😀

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-18 05:20 PM 發表

問王菲😀

回覆 引用 TOP

以前一有大事件 幾間唱片公司都會暫且拋下競爭 比旗下D歌星同別的公司歌手大合唱 最經典是地球大合唱 陣容空前絕後 (四個仙遊 一個永不復出)今次新冠咁嚴重 點解會冇呢D合唱歌 鼓勵吓香港人?
仍在世的殿堂歌手也有不少 怎樣會冇人倡議 可惜

張學友 梅艷芳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-18 09:35 PM 發表

以前一有大事件 幾間唱片公司都會暫且拋下競爭 比旗下D歌星同別的公司歌手大合唱 最經典是地球大合唱 陣容空前絕後 (四個仙遊 一個永不復出)今次新冠咁嚴重 點解會冇呢D合唱歌 鼓勵吓香港人?
仍在世的殿堂歌手也有不少 怎樣會冇人倡議 可惜 ...
件事咁耐,你都仲未清楚個原因?
而家係有一班人反中,邊個幫或站在中方/政府一面,都要滅聲或起底,試問,有邊個肯出聲?

省球迷=入得場睇波自然比人省

灑水=完場清潔好正常

5隻手指=say bye

回覆 引用 TOP

同香港人打氣 冇分藍定黃 內容可以不牽涉政府 政治

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-19 08:52 AM 發表

同香港人打氣 冇分藍定黃 內容可以不牽涉政府 政治
阿Sam比人插到開花喎⋯話佢幫政府維穩⋯ 黃絲思維正常人係唔明架

引用:
原帖由 KidKen 於 2020-8-19 10:17 AM 發表

阿Sam比人插到開花喎⋯話佢幫政府維穩⋯ 黃絲思維正常人係唔明架
政權永遠是對的,人民不應反抗

回覆 引用 TOP

呢度都係吾好講政治

回覆 引用 TOP

97年 四位年屆六十至七十幾的前輩 靜婷 劉韻 崔萍 吳鶯音破天荒一齊開了一個演唱會。
放諸今天 如果四位差不多時期 份量的小鳳姐 汪呀姐 甄妮 葉麗儀 可以一齊開番個就不得了

又或者沙麗 憶蓮 慧嫻 王菲 一齊開 咁就更加不得之

我心目中的十大天后

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樂善 於 2020-8-20 10:19 PM 發表

97年 四位年屆六十至七十幾的前輩 靜婷 劉韻 崔萍 吳鶯音破天荒一齊開了一個演唱會。
放諸今天 如果四位差不多時期 份量的小鳳姐 汪呀姐 甄妮 葉麗儀 可以一齊開番個就不得了

又或者沙麗 憶蓮 慧嫻 王菲 一齊開 咁就更加不得之 ...
今時今日要四大天后開concert唔係唔得

殿堂四大天后
肥媽 黑妹 蘇珊 + 呂珊/朱咪咪/Ms.chanchan/雷安娜/杜麗莎(事但一個)

星夢四大天后
Hana Jinny Shiga JW

狗零三四大天后
GinLee AGA 小巧 方告文

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2020-9-1 10:47 AM 發表

今時今日要四大天后開concert唔係唔得

殿堂四大天后
肥媽 黑妹 蘇珊 + 呂珊/朱咪咪/Ms.chanchan/雷安娜/杜麗莎(事但一個)

星夢四大天后
Hana Jinny Shiga JW

狗零三四大天后
GinLee AGA 小巧 方告文 ...
以級數計 不是以唱功計

杜麗沙> miss chan chan =雷安娜 > 肥媽 >呂珊=朱咪咪>黑妹>蘇珊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]