• 瀏覽: 5,461
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 Losers309 於 2020-9-8 04:09 PM 發表

都係架⋯ 不過話時話, 依家有好多工人工都好低。 少過一萬長工/full time 我都見過。
市道差,求多過供,D公司仲唔乘機壓價咩,甚至連保安都低咗啦。

回覆 引用 TOP

老老實實, 真似好少merchandiser同出入口既工啦,
多左e-commerce既工, 不過係請後生仔既.
所以有人請你做merchandiser都唔好開心, 小心2次傷害, 3次傷害.

引用:
原帖由 2829 於 2020-9-8 04:46 PM 發表

老老實實, 真似好少merchandiser同出入口既工啦,
所以有人請你做merchandiser都唔好開心, 小心2次傷害, 3次傷害.
哈,我公司就係做E commerce,但請左我呢個老野

引用:
原帖由 2829 於 2020-9-8 04:46 PM 發表

唔怕啦。 經一事長一智。 知道香港d老細係全世界最仆街嘅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦不安的山頭 於 2020-9-8 08:02 PM 發表

哈,我公司就係做E commerce,但請左我呢個老野
你好彩, 轉到E-commerce算係有條出路,
困係mer蠢或者出入口行頭, 痛苦輪迴

回覆 引用 TOP

做mer跟嗰的單毛利率好低,好易蝕入肉,做老板唔剋薄先假……

回覆 引用 TOP

支持樓主, 免多個受害者

回覆 引用 TOP

呢間公司其實好無水準。 有個所謂嘅technican, 就係老細個老豆, 其實都無料到。 睇上圖

引用:
原帖由 Losers309 於 2020-9-30 08:58 PM 發表

呢間公司其實好無水準。 有個所謂嘅technican, 就係老細個老豆, 其實都無料到。 睇上圖
老規矩。咪叫廠試俾佢睇
而家仲可以揸住手機映video 佢地睇典車去那位。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Losers309 於 2020-9-30 08:58 PM 發表

用單靴

回覆 引用 TOP

賤狗公司又再請人, 肯定又炒人啦!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]