• 瀏覽: 2,787
  • 回覆: 12
我想知電話數係咪間間都會到期前通知你入數?
是關。我有幾6-7條電話數要供。d還款日子好亂。所以我通常都等佢提前通知我先記得邊條到期要入。點知琴夜有人whatapp 我,話佢係收數喎,話收到有人委託佢公司收我條數。我就解釋比佢聽我原全冇人通知過我到期或遲還。佢話唔知你啦,重知我收到 柯打做野。 問佢委託人公司個名佢又唔肯答我, 我查番啲whatsapp紀錄,重覆查左4,5次。 都睇唔到邊一條冇還款 條條我都有入數
有兩條就新數未到期。條數都未攪清楚一味話上屋企叫佢地還囉。話上門收既就收5萬,而家清就3500,之後同我講你清左數會有收據比返你,你就會知邊間公司借。。。
其實我係咪應該有權知係邊一間邊先還款呢????
最衰我記唔起仲有冇數。係仲有既話whatapp 一定查到紀錄嫁。
我點算好呢?找唔找比佢先呢?
有冇人試過我咁嘅情況指點一下迷津唔該

引用:
原帖由 半夜強勁的駱駝 於 2020-11-27 09:29 AM 發表

是關。我有幾6-7條電話數要供。d還款日子好亂。所以我通常都等佢提前通知我先記得邊條到期要入。點知琴夜有人whatapp 我,話佢係收數喎,話收到有人委託佢公司收我條數。我就解釋比佢聽我原全冇人通知過我到期或遲還。佢話唔知你啦,重知我收到 柯打做野。 問佢委託人公司個名佢又唔肯答我, 我查番啲whatsapp紀錄,重覆查左4,5次。 都睇唔到邊一條冇還 ...
找唔找遲吓都要再屈你多一次架啦

https://www.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=1

回覆 引用 TOP

債主無義務去提醒債仔到期要還錢, 你欠邊間數 而邊間數無找清點會知唔知, 失憶咩

找電話數唔係入數就上去公司找, 個個月找一定有記錄

欠債欠幾多你緊張咩 計住幾時找清, 除非你電話數借黎大洗 借黎賭 依頭借完all in左, 用完又再借 需要係細公司電話數 但人地都係做生意, 諗下借錢俾你果個

回覆 引用 TOP

還款都要人提仲要覺得自己無問題先犀利

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜強勁的駱駝 於 2020-11-27 09:29 AM 發表

是關。我有幾6-7條電話數要供。d還款日子好亂。所以我通常都等佢提前通知我先記得邊條到期要入。點知琴夜有人whatapp 我,話佢係收數喎,話收到有人委託佢公司收我條數。我就解釋比佢聽我原全冇人通知過我到期或遲還。佢話唔知你啦,重知我收到 柯打做野。 問佢委託人公司個名佢又唔肯答我, 我查番啲whatsapp紀錄,重覆查左4,5次。 都睇唔到邊一條冇還 ...
感覺你俾人老屈,入電話數,一定要保留入數紙,對自已既最低保障

回覆 引用 TOP

又係人哋嘅錯!

回覆 引用 TOP

最後有冇找

引用:

上門收就五萬,你答佢毛要吾要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wanlictolun 於 2020-12-5 03:53 AM 發表

最後有冇找
到最後都係找左3500。之後叫佢比返收據我。就同我講要1000茶錢。幫你做野唔洗錢呀。。之後我一直冇理佢。。到而家成2,3星期都冇聯絡我

引用:
原帖由 半夜強勁的駱駝 於 2020-12-6 08:11 AM 發表

到最後都係找左3500。之後叫佢比返收據我。就同我講要1000茶錢。幫你做野唔洗錢呀。。之後我一直冇理佢。。到而家成2,3星期都冇聯絡我
師兄,無講邊間收數唔洗理佢,
宜家好多係甘屈人錢既whatsapp 電話。
我都有收過,無理佢。
去你想討論區都有好多e d case.

回覆 引用 TOP

對於紅橙黃綠青藍黑財的負面新聞,喺討論區已經討論過無數次,但始終都係有人甘願去度水,到最後都係惹得一身債務問題,所謂:送狼迎虎

引用:
原帖由 2011dick123 於 2020-12-6 11:59 AM 發表

對於紅橙黃綠青藍黑財的負面新聞,喺討論區已經討論過無數次,但始終都係有人甘願去度水,到最後都係惹得一身債務問題,所謂:送狼迎虎
扣底已黑,仲借電話數,真係破產都唔點。
諗到要借電話數不如諗去破產。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜強勁的駱駝 於 2020-12-6 08:11 AM 發表

睇黎你比人昆左3500
見你咁好昆之後陸續有黎

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]