• 瀏覽: 36,246
  • 回覆: 266
  • 追帖: 31
引用:
原帖由 冰烽 於 2021-1-16 01:21 PM 發表

仲有真係要上去嘅記得轉錢入微信、支付寶
珠海酒店有啲係唔收現金房錢大約2-300左右
我住嗰間240包3餐可美團,京東淘寶
那麼平?那區酒店?

引用:
原帖由 icyken 於 2021-1-16 01:49 PM 發表

那麼平?那區酒店?
斗門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰烽 於 2021-1-16 01:17 PM 發表

我今日解除左隔離,填完表格粵康碼應該就變返正常走得,過一陣就有醫護組D人打俾你確認多次地址...
個碼要cap圖微信傳返俾當地防控部
返到小區冇幾耐就有公安上門登記資料,
所以最好即刻返去唔好周圍去...
問左公安係可以出街同做運動但最好唔好去人群聚集多嘅地方,出事要全責⋯⋯
多謝C兄詳細的報告,想問下後來公安上來一次之後係咪就比較的自由活動了? 你都知隔離14日之後只係想自由D過新年

引用:
原帖由 wl00112799 於 2021-1-17 11:54 AM 發表

多謝C兄詳細的報告,想問下後來公安上來一次之後係咪就比較的自由活動了? 你都知隔離14日之後只係想自由D過新年
解除左酒店隔離最好立即返屋企因為有公安上門登記,之後帶口罩順便去你住嗰度區/邨委員會報個到跟住落嚟帶口罩就可以可以正常外出/做運動
唔好去人多嘅地方,尋日下午同今朝去左踩單車冇人打過電話過嚟,應該正係第一日先有公安上門登記

引用:
原帖由 wl00112799 於 2021-1-17 11:54 AM 發表

噚氣講多次真係上去記得實名左個微信支付轉錢先因為有啲酒店唔收現金同埋叫外賣放便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰烽 於 2021-1-17 12:08 PM 發表

解除左酒店隔離最好立即返屋企因為有公安上門登記,之後帶口罩順便去你住嗰度區/邨委員會報個到跟住落嚟帶口罩就可以可以正常外出/做運動
唔好去人多嘅地方,尋日下午同今朝去左踩單車冇人打過電話過嚟,應該正係第一日先有公安上門登記
好啊 唔該曬C兄詳細的資料和提醒 先祝C兄新年愉快 身體健康🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰烽 於 2021-1-17 12:08 PM 發表

唔好去人多嘅地方,尋日下午同今朝去左踩單車冇人打過電話過嚟,應該正係第一日先有公安上門登記12012446
冇自己屋企,個7日自己出去住酒店得唔得?

引用:
原帖由 lmkwmt 於 2021-1-17 08:07 PM 發表

冇自己屋企,個7日自己出去住酒店得唔得?
得,我同行有個ching就係咁
但要俾酒店個地址佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰烽 於 2021-1-16 01:17 PM 發表

我今日解除左隔離,填完表格粵康碼應該就變返正常走得,過一陣就有醫護組D人打俾你確認多次地址...
個碼要cap圖微信傳返俾當地防控部
返到小區冇幾耐就有公安上門登記資料,
所以最好即刻返去唔好周圍去...
問左公安係可以出街同做運動但最好唔好去人群聚集多嘅地方,出事要全責⋯⋯
我都係尋日放出嚟,出左酒店門口就冇人理過我去左邊,冇人聯絡過我,淨係比左張紙我叫第7日去醫院做檢測

引用:
原帖由 zxr234 於 2021-1-17 10:43 PM 發表

我都係尋日放出嚟,出左酒店門口就冇人理過我去左邊,冇人聯絡過我,淨係比左張紙我叫第7日去醫院做檢測
解除隔離前一日酒店D人應該份野俾你填?
或者可能你個邊冇咁嚴⋯⋯
我個大陸朋友車完我翻到屋企
佢走咗冇耐我支煙仔都未扯完就有人打俾我佢哋係公安係珠海果邊通知佢哋上門登記資料,而家係我門口....

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ivanti16 於 2021-1-15 01:46 PM 發表

放心到21號 0時0分 
就會 有預約確認單出現
多謝Ching回覆

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]