• 瀏覽: 7,894
  • 回覆: 37
本主題由 canon123 於 2021-3-23 03:20 AM 移動
引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-11 01:22 PM 發表

即係你意思係EK應該唔運印巴人返英國,  等佢地係印度自生自滅?

香港政府, 澳洲政府都唔俾自己國民返屋企啦, 而家仲有唔少澳洲人返唔到澳洲

你知唔知red list country係上個月先推出, 之前一直都冇封過關

你意思係千錯萬錯都係EK的錯, EK應該唔運佢地返屋企?
點算自生自滅,既然已經選擇移民英國,或係英國生活,疫情嚴重仲要走返去印度,可以怪邊個?
英國嚴重就走去印度,印度嚴重就走去英國,甘就代表正確?
甘樣搞一搞,英國又唔可以如期開放旅遊了。

熱賣及精選
引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-11 01:22 PM 發表

即係你意思係EK應該唔運印巴人返英國,  等佢地係印度自生自滅?

香港政府, 澳洲政府都唔俾自己國民返屋企啦, 而家仲有唔少澳洲人返唔到澳洲

你知唔知red list country係上個月先推出, 之前一直都冇封過關

你意思係千錯萬錯都係EK的錯, EK應該唔運佢地返屋企?
你要反駁都要有根有據,唔係求其作d野出來,或將個字體放大數倍就等於有道理。
BBC報道已經揭穿你,4月23號印度已經入red list了。
但個traffic light system 更早就已經實施。

https://www.bbc.com/news/uk-57131410
India was reporting more than 100,000 cases a day by 5 April, but was not added to the red list until 23 April.

Asked why the borders were not closed sooner, a government spokesman told the BBC: "We took precautionary action to ban travel from India on 23 April, six days before this variant was put under investigation and two weeks before it was labelled as of concern.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-11 03:51 PM 發表

點算自生自滅,既然已經選擇移民英國,或係英國生活,疫情嚴重仲要走返去印度,可以怪邊個?
英國嚴重就走去印度,印度嚴重就走去英國,甘就代表正確?
甘樣搞一搞,英國又唔可以如期開放旅遊了。
你又知人地避疫?

你唔俾人地有急事要去?  香港人人大把人出入境啦
我舊年10月都去左歐洲旅行啦, 當時英國一日2萬宗

即係係印度的英國留學生唔俾返英國上學, 係印度工作的英國人唔准返英國?

你又未答我, 係未中斷印度對外航空交通, 唔俾係印度的外國人走你先開心?

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-11 04:00 PM 發表

你要反駁都要有根有據,唔係求其作d野出來,或將個字體放大數倍就等於有道理。
BBC報道已經揭穿你,4月23號印度已經入red list了。
但個traffic light system 更早就已經實施。

https://www.bbc.com/news/uk-57131410
India was reporting more than 100,000 cases a day by  ...
我同你講, 只要你唔係red list country轉機,就可以入境架啦

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-11 09:29 AM 發表

除了大陸可以忍心到晤比自己國民回國,大部分國家都會容許自己的國民,外勞,有居住証的人士入境。
分別在於每個國家的檢疫條件有幾辣。
英國應該無辦法將大量已經移居英國的印巴人(好似喬x寳甘,明明已經移民蘇格蘭,就算有疫情係都要香港/蘇格蘭2邊走,大把印度/英國兩邊走的投機個案),或以各樣途徑有權係英國逗留(依親,探親)的印巴人士,拒于門外。
呢個先係致命傷。
仲有印巴社區係英國有幾大影響力 ...
除了大陸可以忍心到晤比自己國民回國
錯了, 上年澳洲有段時間都唔俾

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-11 09:29 AM 發表

除了大陸可以忍心到晤比自己國民回國,大部分國家都會容許自己的國民,外勞,有居住証的人士入境。
分別在於每個國家的檢疫條件有幾辣。
英國應該無辦法將大量已經移居英國的印巴人(好似喬x寳甘,明明已經移民蘇格蘭,就算有疫情係都要香港/蘇格蘭2邊走,大把印度/英國兩邊走的投機個案),或以各樣途徑有權係英國逗留(依親,探親)的印巴人士,拒于門外。
呢個先係致命傷。
仲有印巴社區係英國有幾大影響力 ...
中國有唔準國民回國?唔係隔離後都入得咩?

引用:
原帖由 Missingday 於 2021-6-14 04:25 PM 發表

中國有唔準國民回國?唔係隔離後都入得咩?
係架,就算肯隔離都未必可以上到機架。
除非有大使館批出綠碼。

多個回國航班150人紅碼,入境令再度升級,這幾類人最可能被拒
https://news.ifeng.com/c/82yJJ0Z2Ddz
多架飛國內航班近百人起飛前被拒,華人歸國政策再度收緊,將按回國必要性發放綠碼!
據了解,近期至少有150多人收到紅碼。這些未能登機返國者的雙陰檢測全部陰性。據美國華文媒體稱,發放紅色健康碼的理由是根據中國駐美大使館此前于12月30日發布的通知——非緊急、必要情況不可旅行。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]