• 瀏覽: 4,517
  • 回覆: 32
引用:
原帖由 樓上小裙 於 2021-6-17 06:14 PM 發表

兩蚊都嘈
有人覺得你包裝都賺錢,其實連那十蚊八蚊都比唔起既真係咪學人偷懶玩網購
係呀,賣件貨比你,齋計包裝成本,唔使花時間同心機同你包既?
如果唔係大商家,有時候真係分分鐘虧左都唔出奇(上次有人買手套,我以為好平郵費,我只收佢7蚊,結果因為包完太大舊首先包裝換左,跟住郵費又貴左一倍,結果每隻手套平均無賺錢 當初我建議面交,係 ...
香港人普遍都係好仆街好撚賤

作爲一個服務金融業社會,大部分香港人都其實係靠服務費爲生,

但香港人佢地係唔會比人地賺佢地服務費架,佢地自己對人地既服務

就要收費,但人地對佢地既服務係應該免費

熱賣及精選
引用:
原帖由 樓上小裙 於 2021-6-18 05:08 PM 發表

香港人...唉
有時真係咪怪人覺得你地係比大陸人都不如,點解好地地買下野都要為少少錢去糾結??

剛剛有個家庭(fb曬相片一家三口)買我把風扇仔,一黎就要我減價,仲要問可否去東大街那邊,我話我係新界區方便,跟住因為我今日夜晚都會過海,
問佢可否大家互就....
佢忽然又叫我發順豐
我話好,你過數先,然後我做到付比你...佢之後無出聲
呢挺人心態到底想點? ...
香港人其實早20年前開始都已經不如大陸人啦,
係佢地覺得自己特別高尚特別有優越感姐。

大陸人揾得來洗得去,香港人呢,揾錢就容易要佢地洗錢就難,
最中意當人地係on9自己就最聰明,屈人平1蚊開心過自己去揾1蚊,香港人正一賤種
精神病

引用:
原帖由 電腦旁的半咩咩 於 2021-6-12 01:39 AM 發表

有d, 就算我係版頭講明邊時邊日邊個地點至得閒交收 (其他時間我冇free time將d野拎出拎入)
就硬係有人一句話急用,
就要你就佢d時間, 將佢要既野 (價值十蚊雞) 拎去九龍灣啊觀塘啊 (車錢時間都蝕)

我諗, 急到咁就提議大家不如搵個中間D既地點交收, 我至少唔洗蝕太柑而對方又搵到佢想要既野,
點知.... 當你退一步, 佢要你退多幾步, 但依然都係個句, 佢只幫親你十蚊 ...
哈哈哈
九龍灣&觀塘最多cheap精白領嘛,香港白領係地球上最賤最cheap既垃圾,
藍領街市婆都無呢d觀塘仆街甘賤甘cheap
香港中環果邊都cheap但層次稍微高少少,唔會cheap得禁出面

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]