• 瀏覽: 16,956
  • 回覆: 41
  • 追帖: 3
本主題由 mhmimi 於 2021-6-21 11:05 AM 關閉
天氣咁熱, 仲要帶口罩, 真係好鬼辛苦 (真係熱到妝都融埋)

好在在京東618活動買咗個 9.9 風扇仔到手了!

細細個但都好好力, 出街就啱晒~~~ 涼爽涼快~~~

熱賣及精選
引用:
原帖由 Discuss活動大使 於 2021-6-4 12:57 PM 發表

618購物節又嚟啦!今年京東618購物節已經踏入第18周年慶!同以往一樣京東為答謝粉絲們支持,除咗繼續有好多京東618購物節「至抵買」優惠之外,同時仲帶嚟好多「新人價¥9.9」驚喜優惠,寄送香港仲要免運費,保證大家一定可以揀到物超所值嘅心水貨品!

2021京東618港澳會場: https://bit.ly/3oIHRrk

精明網購達人嘅你,搵到心水好貨就一定要嚟「香港討論區」 ...
「 2021京東618購物節 」
未用過仲有$188新人大禮包
最重要係送來香港免運費
計計埋埋問埋真係平好多㗎

我點少得想去揀返D心水貨品
不過買之前記得拎優惠券㗎
我就鍾意坐梳化或者地下睇電視
所以地下必備一張靚靚嘅毛毛地氈
長毛絨圓形地毯
俾我坐又得瞓又得
點瞓都得🤣
仲有我啲首飾成日周圍放
梗係要買返個首飾💍寶物箱啦
放香水、飾物、頭飾、護膚品又得
仲有好多好多產品都等佢免費寄過嚟香港啊

我用緊既手機殼已經用左年幾 一直都想換
係京東search 到個幾靚嘅手機殼,
好colorful,睇落都開心

買手機殼送包紙巾 好搞笑

仲送埋呢舊野,我未研究係乜黎,如果你地知都可以告訴我

好靚,個款好girly,質地都好好!個樣同相片係一樣,即刻開左黎用!

用RMB$49買到心頭好,好開心!

趁618就掃貨買寵物用品 幫主子買梳 🐈 加埋5件貨都只係$28人仔(包運費)好抵買!

見到寵物用品做緊推廣,就拎優惠券$69減$40

我就揀左呢幾樣!

1. 自動除毛梳 (1件)
2. 按摩沖涼刷(1件)
3. 發光指甲鉗(1件)
4. 除臭香薰 (2件)
5. 貓草 (1件)

按摩沖涼刷~

發光指甲鉗,剪指甲唔夠眼睇血管,打左燈就易睇好多!已經係第二次購買了👍🏻👍🏻👍🏻

題外話,淘寶買過要19.9!(京東就14蚊,有埋梳+貓草)

呢幾個色彩繽紛嘅冬甩,買自動除毛刷個陣,順手加埋落購物車😆係香精嚟,睇下可唔可以間房可以香啲!

除臭香薰 冬甩形狀 好靚💜 超喜歡😘

大家睇睇張單,就知真係咁平㗎!

雖然618訂單多,照計物流會較緊張,我落單香港直送,到港取貨就3日時間左右。

今次主子一定好開心 🙂 晚晚搵我梳毛啦!

夏天喺毛孩換毛嘅日子,依家收到貨,真係好岩timing呀!

京東618購物優惠我地梗係即刻掃貨la😆屋企一直都冇用熨斗🙈因為怕小朋友整親...不過哥哥d校服唔熨又唔靚仔🤦🏻‍♀️所以今次我地買左個迷你蒸氣熨斗💝細細部簡單易用👍🏻

首次登記仲可以拎優惠券 $299減$50 💰大家都快d去掃貨la😆😆

香港買親子裝貴到飛起💸
襯京東618優惠 再拎埋新人Coupon
折完兩條只要¥118 抵到爛🤩
到手發覺啲料靚過淘佬
好驚喜️ 紅色格仔塊布仲要絲質feel
摸落好舒服 可以同個囡靚靚出街la😍

附件

Screenshot_20210618_212923_com.jingdong.app.mall.jpg(72.95 KB)

2021-6-18 10:14 PM

Screenshot_20210618_212838_com.jingdong.app.mall.jpg(108.01 KB)

IMG_20210618_213024.jpg(141.36 KB)

IMG-20210618-WA0052.jpg(144.91 KB)

作為一個精明的媽媽, 一定要知慳識儉, 係不同地方, 唔同實體店舖, 各色各樣網購網站, 做一個格價專員, 尋找至抵買的物品!

京東「至抵買」好物, 我推薦NUK嬰兒洗衣液!

因為購買BB用品唔可以馬虎, 想要買得平, 又要選擇可信賴的渠道/店舖購物BB用品唔係一件容易的事, 但係京東購物就一次過滿足曬我的願望,係京東618購物節, 我就使用左京東的5折優惠捲和滿減優惠, 購買左好多NUK嬰兒洗衣液, 為BB 囤左好多「至抵買」的NUK嬰兒洗衣液.

點解我會覺得佢係至抵買物品? 講多無謂, 小朋友都識<有圖有真相>! 睇下我係京東的訂單和某香港連鎖店舖的NUK嬰兒洗衣液價錢對比? 香港購買1包的價錢, 可以係京東買足足6包, 重有10蚊找! 你無睇錯,, 即係1.5折.

重有重有, 京東有10kg免運費, 真係方便曬我這個無時無刻要睇住BB的媽媽! 我只需要係京東網頁按幾個制就可以輕易買到,送貨到門, 騰空左好寶貴時間等我可以陪住可愛的BB, 家庭都自然幸福啦!

其實幫BB洗衣服係一件好累人的事, 因為唔好的產品係好難清洗奶漬和口水漬, 各種輔食漬,再大一D就東奔西跑染上的各種污漬.NUK嬰兒洗衣液.既去污能力強, 刺激性低, 成份天然又溫和,能夠呵護BB幼嫩肌膚! BB的皮膚只有成人的十分之一厚,免疫力和抵抗力都低,他們抵禦外界刺激的能力比大人要弱很多, 所以,選用BB專門的洗衣液是很重要. 用左NUK嬰兒洗衣液之後, 佢就幫我解決曬我的煩惱,

所以我認為京東「至抵買」的好物一定係NUK嬰兒洗衣液, 佢成為當中「至抵買」的物品冠軍真係當之無愧架!

附件

nuk_F.jpg(324.35 KB)

2021-6-18 11:47 PM

NUK_JD.jpg(59.87 KB)

nuk_item.jpg(123.54 KB)

京東「至抵買」好物, 我首選係西屋即熱飲水機!

之前家裡的飲水方式是淨水器取水後用電水壺煮熱, 再放入保溫壺中, 想飲用冷水, 暖水, 熱水都好難控制.

最近因為疫情的關係好多時都需要在家工作,係屋企飲水的次數和水量都有很大的增加,逐漸覺得這種傳統的方式有點不夠方便. 例如, 早上起來想沖茶, 發現保溫壺裡還有昨天煲的水,直接沖茶水溫又不夠. 相反, 想喝一杯暖水,有時又發現保溫壺裡面的水太燙.咁岩老婆目前懷孕38週,考慮寶寶沖泡奶粉的需求,確實有必要調整一下飲水方式

一直有朋友推薦係京東買小家電又方便又抵買, 襯618京東購物節, 上去JD網頁一睇, 西屋即熱飲水機真係岩曬我要求! 佢有型格的銀色外表, 大水箱的容量, 出水時間只需3秒, 出水溫度備有多項選擇, 使用方便!

最重要618京東購物節, 優惠力度又大, 經常有大額優惠卷, 重可以直郵到香港, 岩曬我尼D懶人!
我只需要平時的6折價錢就可以帶佢返屋企!

有左佢, 我在全家飲水真係既方便又實用, 唔同的水溫一按即有, 令我在家工作都不其然飲多左水, 皮膚好左, 身體又健康左, 絕對係京東「至抵買」好物,!

附件

w_jd.jpg(86.91 KB)

2021-6-18 11:51 PM

JD

w_item.jpg(96.29 KB)

2021-6-18 11:51 PM

item

最近疫情嚴重, 好多家庭必備物品一定係電子體溫計!

屋企一直用緊水銀的探熱針, 使用時既麻煩, 等待時間又長, 真係好唔方便. 之前係大型連鎖電器店舖留意到braun的電子耳溫計, 一直好想買來屋企看門口, 但價錢太貴竟然要7百幾大元, 真係唔捨得買!

無意間發現京東有售, 而且只要3折唔使就買到, 重要係braun的相同型號. 咁緊係即刻用信用卡付款, 原來重有199-10蚊, 一個字<<低到爛>> ,收到貨物包裝精美, 而且京東一定唔會賣假野, 真係放心又安心!

博朗的電子耳溫計, 擁有大尺寸LCD顯示屏. 量度溫度準確, 能夠靈敏及時地發現家人的細微不適, 係疫情咁嚴重的情況為家人健康把關, 而且係京東購買比香港便宜太多, 由7百幾變成百零蚊, 又好用又實用. 絕對係京東「至抵買」好物!

附件

T_obj.jpg(91.08 KB)

2021-6-18 11:56 PM

溫度計

T_JD.jpg(39.14 KB)

2021-6-18 11:56 PM

訂單

引用:
原帖由 Macytaiyin 於 2021-6-13 09:53 AM 發表

京東618購物節, 有$188新人大禮包,真係平好多。平時都係淘開日用品既媽媽,今次就轉陣過黎京東買。

除左新人紅包之外,佢仲有好多各式各樣既優惠,有啲就係按供品類型既,最勁係運費都有得減,買呢啲重野就岩晒了!

大家估唔估到呢到海量既紙巾我買左幾多錢呢~想知就要睇晒啲相喇!係香港係一定冇可能用呢個價錢買得到架🤪

紙質方面,如果同香港既超市買到既比較,都係差不多,亦都唔會塞廁所,可 ...
咁多紙巾佢點送上門?用邊間運輸公司?咁平既?定京東會安排埋運輸??

感謝各位對是次活動的踴躍參與及支持!以下為得獎者名單:

最「至抵買」分享大獎-iPhone 12 64GB

@fb3c40b8195fa9      | 👍🏻迷你超輕便攪拌機 👍🏻美的電磁爐 👍🏻康佳大型燒烤板

最「慳錢攻略」分享大獎-Dyson Hot+Cool 風扇暖風機 AM09

@Macytaiyin       | 買左海量既紙巾

最「精明識貨」分享大獎-Panasonic Steam Iron NI-FS750

@Christy0805      | 家庭必備物品一定係電子體溫計

再次恭喜以上得獎者分享京東「至抵買」好物推介!
請查看短消息收件箱有關「得獎確認訊息」及預約領獎安排。

非常期待大家日後在Discuss「網購討論」版區分享更多「至抵買」好物推介 Happy Share!
想搶先知道 Discuss 最新會員著數、優惠及精彩活動,歡迎追蹤 @Discuss活動大使  

下次活動見!

提示:支持鍵盤翻頁左 右