• 瀏覽: 7,243
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-7-22 03:20 PM 發表

帶埋老婆仔女,阿公阿婆一齊係門口哭~~~晚晚光到瞓唔到
昨天有班元朗暴徒家屬做了...

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
熱賣及精選
搵區議員

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-7-22 10:57 AM 發表

岩岩係wtsapp group同班街坊都講緊,
原來好多人都受害, 間酒店晚晚都好多人住
著晒燈已經好光, 但天台有盞燈仲光
拉埋窗簾都搞唔掂, 可以點搞???

寫信去投訴? 定搵區議員??
或者TB咩係平靚正既選擇???
去酒店投訴,唔理你的話,夾埋同大廈居民,係外牆掛幅咁上下嘅大海報,到時佢就會過黎同你傾!

請大家以後唔好叫暴徒,要改口叫佢地做「恐怖分子!」
日日1823

引用:
原帖由 B-HJI 於 2021-7-22 11:24 AM 發表

禮義廉個區議員未走,叫佢去睇下囉,呢D民生嘢都唔做佢地連忠誠廢物都唔係的啦
即係當區無選中件垃圾港獨恐怖份子做區議員, 所以無排隊入獄或走佬鬆人, 咁就應該搵佢理行職責了.

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-7-22 10:57 AM 發表

個月亮仲燦眼啦,向誰投訴

買幾套紅衫,幾條繩,寫定封血書,CaIl定記者,一家大細到酒店門口扮上吊,來個血的控訴!

住公屋學咩人要求?
死返去住無窗劏房,買返布笠住個頭

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2021-7-23 10:16 AM 發表

去酒店投訴,唔理你的話,夾埋同大廈居民,係外牆掛幅咁上下嘅大海報,到時佢就會過黎同你傾!
https://imgs.gotrip.hk/wp-content/uploads/2018/12/57658-1_20354095915c20ab437da6d.jpg
在外牆掛幅野
之後房署扣佢分

扣夠分後要搬走

之後就唔見到啲光

好方法呀!

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:
原帖由 dan_dan524 於 2021-7-22 07:43 PM 發表

人地酒店住客開燈都話人地光,咁掉轉頭人地望你條邨都好光啦。
啲黃屎甲由邏輯就係咁,
佢影響人可以,人影響佢就唔得

引用:
原帖由 ko1997811 於 2021-7-23 07:43 AM 發表

你留意返,由於光污染不是由酒店故意地主動造成,而是由多位不同的酒店住客不約而同地共同造成,所以如果要告既話會分開好多單去告,而且搜證難度非常高,所以一般班公墓員會怕麻煩唔開case
公道啲! 香港地, 好多都係樓望樓, 對面樓住戶夜晚開燈開電視唔通又係光污染你? 咁佢又投訴你夜晚開燈滋擾佢, 限制你10點後息燈息電視得唔得?

依單野, 絕對係閙劇.

貼上遮光隔熱膜, 應該可以減低光度, 拉上窗簾效果更好.

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2021-7-23 10:16 發表

https://imgs.gotrip.hk/wp-content/uploads/2018/12/57658-1_20354095915c20ab437da6d.jpg

人地酒店送眼罩,

幫緊酒店去宣傳.

檢舉 癩痢黑暴頭 黃色曱甴腳 賤賤格格 國安拉得
google translate  古吉拉特文 PK --> 英文 Puck
http://zh.wikipedia.org/wiki/Puck <--韓劇打冰球,主角好高大6呎,這是讚賞,黑暴除外
引用:
原帖由 B-HJI 於 22-7-2021 11:24 發表

禮義廉個區議員未走,叫佢去睇下囉,呢D民生嘢都唔做佢地連忠誠廢物都唔係的啦
D曱甴異猿走清光?

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 22-7-2021 10:57 發表

非政府的㺽保團體

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]