• 瀏覽: 19,700
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
山頂

熱賣及精選
引用:
原帖由 不含色素 於 2021-10-12 04:32 PM 發表

香港邊區唔會受打風落雨影響既意思係冇咁大影響,唔係完全冇影響,好似落雨啲街冇咁易水浸之類
感覺上香港地方細細所以導致好多區都好易受到打風落雨影響,好似追風睇海景點杏花村咁樣,每逢打風好多記者都會去個到睇下,同埋10次有6次都會水浸
村屋地區就基本上次次打完風都一定有啲野會爛會壞…

我個人就覺得康城好似就最少影響,附近都冇乜其他設施好似自成一角咁樣
同埋又係新發展地區,咩都係新條街就應該 ...
今天新聞, 沙田、柴灣行人隧道及停車場變急流。

附件

Sha Tian.jpg(76.94 KB)

2021-10-14 12:06 AM

Sha Tian.jpg

尖沙咀

大坑

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-10-12 04:32 PM 發表

香港邊區唔會受打風落雨影響既意思係冇咁大影響,唔係完全冇影響,好似落雨啲街冇咁易水浸之類
感覺上香港地方細細所以導致好多區都好易受到打風落雨影響,好似追風睇海景點杏花村咁樣,每逢打風好多記者都會去個到睇下,同埋10次有6次都會水浸

我個人就覺得康城好似就最少影響,附近都冇乜其他設施好似自成一角咁樣
開揚無敵海景,山頂高位就實當風
千其唔好買山頂淺水灣半山,一棵樹就塞死你

呢啲樓留返億萬富翁住

九龍.....京士柏山.......!!

引用:
原帖由 呢個忽然旅程 於 2021-10-13 11:36 PM 發表

山頂
有倒樹問題.........同時有山泥傾瀉危險..........除非不出門.......!!
近年塞車很煩....!!

反為禮頓山等小山丘更好些........!!

我覺得應該是金鐘影響較少,一來地方唔大只得十零幢大廈二來全部都有天橋同隧道連接加上有地鐵及有蓋巴士總站,食肆超市戲院購物也在室內所以打風落雨影響會最少。

沙田站7個屋苑完勝!話之你10號風球?!落樓遮都5洗帶行晒所有商場。。

港島山頂

引用:

澄碧邨……d樓1979年頂到而家仲好好質素!

打風香港任何一區必定有不同的阻塞意外

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]