• 瀏覽: 26,629
  • 回覆: 189
  • 追帖: 1
+43
引用:
原帖由 BIRD29 於 2022-6-30 22:52 發表

雷損死左之後算大路劇情,可惜無得睇狄大哥幫妹妹單挑淫魔
方應看係夢華錄又係呢種角色我係雷純直接同夢枕兩派一齊扳到蔡相,不過咁樣套劇唔好睇之麻
唔洗最後自己了結自己
應該不會拍第2季啦

方應看  系<將夜>入面做  隆慶皇子  仲中二病

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2022-6-30 22:56 發表

應該不會拍第2季啦
重第2季?唔洗啦,田田純都飯盒左,唔通睇最後新樓主咩

引用:
原帖由 BIRD29 於 2022-6-30 22:57 發表

重第2季?唔洗啦,田田純都飯盒左,唔通睇最後新樓主咩
因為原作只拍到第4章《傷心小箭》

但我見仲有第五部《朝天一棍》,第六部《群龍之首》,第七部《天下有敵》,第八部《天下無敵》  等

但由於其他地方都大改  同沒有一些人物  應該拍不到2

暑假黃金檔期開始,還沒有心怡古偶像劇想睇,已改睇動漫《西行紀4》先和聽下ost算了!

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2022-6-11 23:13 發表

直到關七部份都叫差吾多叫跟原作   之後的部份系魔改  也改得差  改純純被強2次  繼而可以寫她黑化自強

之後24集打後 先開始入返正題 入返原作正題少少
關七 廢左太多了,小說中的關七戰力爆頂
的武功設定同無差不多

引用:
原帖由 白活 於 2022-7-3 21:01 發表

關七 廢左太多了,小說中的關七戰力爆頂
的武功設定同無差不多
這劇根本連武功名字同實力排名都沒好清楚明說

全靠吹

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2022-6-30 23:09 發表

因為原作只拍到第4章《傷心小箭》

但我見仲有第五部《朝天一棍》,第六部《群龍之首》,第七部《天下有敵》,第八部《天下無敵》  等

但由於其他地方都大改  同沒有一些人物  應該拍不到2
其實說英雄誰系列可以有排拍,不過改成這樣就不要再怕了,都沒了温瑞安的精髓

引用:
原帖由 白活 於 2022-7-3 21:07 發表

其實說英雄誰系列可以有排拍,不過改成這樣就不要再怕了,都沒了温瑞安的精髓
現在要求有套好武俠劇睇都咁難

引用:
原帖由 kanyuetat 於 2022-7-3 21:04 發表

這劇根本連武功名字同實力排名都沒好清楚明說

全靠吹
唉,小說除了武功,仲有用毒,暗器等等,不同門派/人物有不同強項
這劇的武打設定真心差,一時好似有輕功,一時有好似普通人那樣

引用:
原帖由 白活 於 2022-7-3 21:17 發表

唉,小說除了武功,仲有用毒,暗器等等,不同門派/人物有不同強項
這劇的武打設定真心差,一時好似有輕功,一時有好似普通人那樣
根本沒設定沒說明

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]