• 瀏覽: 4,136
  • 回覆: 13
想問匯豐香港 因為唔想帶港元返大陸 想知大陸多唔多匯豐ATM機 大小城市都需要, 以前有個大陸銀行acc取消左暫時未有之後會申請返,有其他更加方便小手續費方法都可以提供

去大陸提款機取款唔一定要匯豐atm, 大部分各銀行提款機都得,唔同銀行可能收費唔同。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2022-5-6 21:44 發表
去大陸提款機取款唔一定要匯豐atm, 大部分各銀行提款機都得,唔同銀行可能收費唔同。
所有機都可以用香港匯豐卡提款?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ofteA 於 2022-5-6 19:51 發表
想問匯豐香港 因為唔想帶港元返大陸 想知大陸多唔多匯豐ATM機 大小城市都需要, 以前有個大陸銀行acc取消左暫時未有之後會申請返,有其他更加方便小手續費方法都可以提供
如果你匯豐卡有銀聯標誌,就內地大部分銀行ATM都用到

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-5-7 15:37 發表

如果你匯豐卡有銀聯標誌,就內地大部分銀行ATM都用到
了解

匯價唔好由其匯豐)..提錢又要手續費..又要周圍搵提款機提款,

係我,我就香港換咗,帶上去,手上有錢跟身先真實

引用:
香港微訊戶轉錢至大陸微訊戶

引用:
原帖由 ofteA 於 2022-5-7 10:28 發表

所有機都可以用香港匯豐卡提款?
只要有銀聯ICON既ATM都可以嫁~~

引用:
用滙豐的銀聯啦,大陸少滙豐ATM

引用:
大陸好少用現金,你諗定微信或支付寶更方便出行

呢個年代喺大陸
真係冇必要換現金
諗吓辦法用微信啦
方便又安全

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-5-16 06:58 發表
呢個年代喺大陸
真係冇必要換現金
諗吓辦法用微信啦
方便又安全
港版陸版微信支付都誇啦啦
疫情日子做匯款完勝

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2022-5-17 15:52 發表

港版陸版微信支付都誇啦啦
疫情日子做匯款完勝
5月頭已經唔可以匯比自己收 一定要滙比有大陸二代身份證人仕收

主題標籤 #香港
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]