• 瀏覽: 3,315
  • 回覆: 24
+14
本主題由 canon123 於 2022-5-12 23:35 合併
間酒店二年前有過前課,二年幾都無變無收皮

附件

72725224-F678-4BB4-B852-AF560C9769AB.png(580.87 KB)

0C5F732B-FBB0-4EEB-BD58-A3560029B24F.png(1.15 MB)

7252399C-1C4B-46B7-B64D-3428E51B08CA.png(1.82 MB)

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-5-13 17:03 發表

班友實在識得玩嘢!
我啱啱問咗佢,佢話佢嘅檢測棒第一日就派晒比佢啦,一共有五支。玩房都冇你講嗰個情形,因為佢準備好自己用嘅毛巾,所以新房有冇毛巾都唔重要。但係佢已經俾人喺嗰個群嗰度移除咗!你哋仲喺唔喺個群嗰度啊?
唔係得佢一個人換房,幾個人

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-5-13 17:04 發表

原來係咁樣玩嘢!
呢度我睇完個信息大概明白咩事,第一點, CT值要高過40 ,呢個係香港去大陸嘅要求,如果低過40係要送去醫院檢查,但係如果佢高過35,係可以送佢返隔離酒店嘅。所以個工作人員都冇講錯,但係冇聽過+3日嘅做法,我聽講過係,如果有人中招,全團人除咗中招嗰個,要搬去另外一間新酒店重新隔離14日。
搬去第二間酒店隔離,酒店老闆當然唔肯,佢間黑店明屈香港人錢,點會俾我地走

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-5-13 17:04 發表

原來係咁樣玩嘢!
呢度我睇完個信息大概明白咩事,第一點, CT值要高過40 ,呢個係香港去大陸嘅要求,如果低過40係要送去醫院檢查,但係如果佢高過35,係可以送佢返隔離酒店嘅。所以個工作人員都冇講錯,但係冇聽過+3日嘅做法,我聽講過係,如果有人中招,全團人除咗中招嗰個,要搬去另外一間新酒店重新隔離14日。
間酒店係黑店,明屈香港人錢,成團人搬去第二門酒店佢蝕錢,當然唔肯

唔係佢肯唔肯嘅問題。如果真係有人確診嘅話成間,酒店都要重新消毒。跟住確定冇人中招之後再可以先至用得。

引用:
原帖由 客仔圍 於 2022-5-13 18:05 發表

我開左個新群,把大家再集結在一起
師兄我提你一句。仲有幾日就隔離完畢。唔好同佢哋霎氣。因為佢有權要你賠償,撬爛嗰個門框嘅費用。咁樣樣真係口同鼻拗。最緊要快快離開呢,再搵上高嘅人去投訴。影低啲相。拍曬片,做曬證據先。到時你先至有證有據。如果唔係佢哋嘅證據真係你整爛咗門。非常之蝕底。

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-5-14 00:13 發表

師兄我提你一句。仲有幾日就隔離完畢。唔好同佢哋霎氣。因為佢有權要你賠償,撬爛嗰個門框嘅費用。咁樣樣真係口同鼻拗。最緊要快快離開呢,再搵上高嘅人去投訴。影低啲相。拍曬片,做曬證據先。到時你先至有證有據。如果唔係佢哋嘅證據真係你整爛咗門。非常之蝕底。
好,多謝提醒

引用:
原帖由 客仔圍 於 2022-5-12 21:43 發表
因有事回國內,我都唔其望酒店會好好,但古唔到會咁差,過完關有得選,惠州,深圳,龍剛,東莞等等地區,酒店無得簡,我簡左惠州,佢派左我去龍門尚天然「客家圍酒店」唔上綱查都唔知營運二年幾,環境,服務,價錢都無咩變過,20元早餐,40元午餐40晚餐,260元住,所有食品買完都唔拿俾你,只可以買生活品,但隔離阿姨買m巾都被扣起不算必須品,咁你地自己諗,係裹面遇到不公平對待都投訴唔理,向政府部門投訴都只打到去 ...
你好!我現在都在這間隔離酒店,你在那日開始的?
其實第一日到,已心知不妙,知間酒店一定不會靚了,入了房就知自己估中。環境唔好都唔緊要,wifi差,開始落雨後更加用唔到。又自己data又收到差,打個wechat電話也打唔到,如同結界。
酒店見有投訴,直接關左群組,等我們無得嘈。打去總機,條友好似發夢,十問九唔知,又解決唔到問題,只話記錄在案。
好彩住多幾日就走。

引用:
原帖由 ALYM 於 2022-5-15 14:40 發表

你好!我現在都在這間隔離酒店,你在那日開始的?
其實第一日到,已心知不妙,知間酒店一定不會靚了,入了房就知自己估中。環境唔好都唔緊要,wifi差,開始落雨後更加用唔到。又自己data又收到差,打個wechat電話也打唔到,如同結界。
酒店見有投訴,直接關左群組,等我們無得嘈。打去總機,條友好似發夢,十問九唔知,又解決唔到問題,只話記錄在案。
好彩住多幾日就走。
嘩好熱鬧。係噉意都有幾個人嚟咗呢度。我老婆星期三。佢冇投訴 WiFi。但係,啲服務同設備真係好唔掂。

可能這就係天然酒店
下次去高級d城市隔離好過

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]