• 瀏覽: 20,776
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+3
紅衞兵  舉報鄰居父母

你大陸玩政策慢慢玩! 通關先通經濟😃

王冬勝:
內地動態清零策略是內地的政策,香港是國際金融中心,是一個對外的市場,希望先對外開關,恢復人才往來。

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2022-5-13 08:45 發表
細心D諗D教育
點解有人咁鍾意篤人背脊
做好人無得篤人背脊
做壞人先有得篤人背脊
而且篤人背脊有獎
咁做壞人篤人背脊永遠會贏🤔
應該細心啲諗,呢啲咁嘅嘢寫出黎都有人信😩

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2022-5-14 13:10 發表
睇到啲五毛留言,我淨係想知啲正義鐵拳幾時打到佢身上
個孕婦都可能係紅豆冰, 今次輪到佢被插了

夠哂中國國情

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-5-14 14:04 發表

這不是創作,是真人真事,但經過無良媒體改篇,跟真相差好遠。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-5-14 14:04 發表

當然
官媒無講
我一定唔信

肯定收左錢,又拍假野

嘗試研究一下有冇可能係抹黑既假新聞。

結果揾唔到抹黑對象,因為就算全部人老臨,都冇提過“上頭組織”係邊個,完全係所謂“志願者”既個人行為,反而覺得佢呲攞黑市蛋黎賣話人搶生意。

不如話有人借“志願者”個名黎避開貨源同銷售手法既監管條例。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-5-13 01:37 發表
日前上海傳出一個孕婦將自己買的雞蛋低價賣給鄰居,竟遭同樣在販售雞蛋的志願者舉報,兩名志願者更在深夜上門要求該孕婦簽保證書和交出雞蛋,並稱是

痴L線架,平賣雞蛋都唔比

400蚊得3隻咋

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-5-13 07:15 發表
明顯又係上海刁民"曱甴式擺拍",作出來的"新聞" ! 正常的香港人見得太多了....
上海的 "志願者" ,係香港就係叫 "義務乜乜物物" 曱甴。

仲未解封架原來 封左2個月拉 封到幾時想

孕婦斷人財路,唔舉報你至奇

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-5-15 02:21 發表

上海的 "志願者" ,係香港就係叫 "義務乜乜物物" 曱甴。
咪係,老尾走狗演員都係呢個衰樣,假到死..........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]