• 瀏覽: 172,731
  • 回覆: 165
+17

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人慘被困在空無一物的塔頂,瞬間墮入一場孤立無援的半空困獸鬥!眼前既無去路,亦無救兵,她們必須憑著冷靜和智慧,利用身上僅有的物資,求存並且逃生,否則只有死路一條⋯⋯

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/WXY1EELzhbc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 76

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (22.37%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (18.42%)

3. ⭐️⭐️⭐️

3 (3.95%)

4. ⭐️⭐️

6 (7.89%)

5. ⭐️

36 (47.37%)

引用:
原帖由 ac-onan 於 2022-9-24 21:38 發表
點樣救番佢條梯冇左!!!直昇機?肯特被鷹吃有點傷感女主食番隻鷹補充體力!本片應該系帶出戰勝恐懼呢個信息!
yes
無交代點救佢下來
無拍個驚險救援來收尾
可能是預算問題
敗筆

緊張刺激,冇乜冷場,尾段嘅反轉夠驚嚇,唯一唔中意係結尾收得太快,但總之作為爆谷片收晒貨。

我成日都話呢啲成套戲或大半套戲就影住一個景,人物又少嘅戲好考編劇同導演嘅功力,如果拍得好睇,我特別欣賞,本片都係呢類。

低成本製作?賺到笑開花!

引用:
原帖由 cs2tse 於 2022-9-19 16:13 發表
中段睇到佢地嘗試掉隻鞋落地面, 再加上hunter同女主個老公有路, 當下都估到可能係hunter內疚, 自己攬住部手機跳落去。

但都估中一半了, 原來hunter跳落去執袋時已經死左, 格硬塞部手機落佢條屍, 再推條屍落地面。
用無人機吊部手機落地面,解決哂

引用:
原帖由 池塘中的金魚 於 2022-9-25 23:11 發表

用無人機吊部手機落地面,解決哂
你玩過航拍機未呀?

尾段有啲似呢套,唔知有冇人睇過?

Watched from the internet, not bad.

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-25 03:19 發表

yes
無交代點救佢下來
無拍個驚險救援來收尾
可能是預算問題
敗筆
D人話其實另一條女死埋,老豆臨尾見到個女獲救都係幻像

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-9-24 22:05 發表

女主角大波d,呢個靠谷
好L樣衰喎

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-24 12:19 發表

睇波睇籮
睇腳

引用:
原帖由 danny476 於 2022-9-23 22:04 發表

zip左野,除左之後細勁多,第一女主角應該靚過佢
金髮對波大好多索好多喎

引用:
原帖由 一注哥 於 2022-9-27 13:21 發表

好L樣衰喎
揀張好樣啲既ok??

引用:
原帖由 一注哥 於 2022-9-27 13:21 發表

好L樣衰喎
係冇第二女主角咁sharp,但佢跳芭蕾舞,氣質高雅d

看評論, 大家太認真