• 瀏覽: 221,766
  • 回覆: 1,180
  • 追帖: 11
+161
本主題由 粵X 於 2023-12-11 20:15 合併
引用:
原帖由 tony77 於 2024-2-25 12:48 發表

我都好奇見有啲師兄好中意開大陸銀行戶口,你話綁微信支付,一個有錢既都全國通行啦,開齊四大行都唔夠,仲要想開啲冷門銀行,其實袋住啲只係提款咭係銀包,都係自己睇,唔通攞出黎畀人睇話自己有好多個大陸銀行戶口,但其實裡面都只有3幾佰存款
其實一直以嚟我都係得一個大陸銀行戶口

引用:
原帖由 大鑊鳥 於 2024-2-25 13:00 發表

其實一直以嚟我都係得一個大陸銀行戶口
咁我自己都係只開左深圳工商一個戶口,綁微信支付,入一大舊錢入去,全中國去邊都唔駛煩,支付寶都費事整,老婆有支付寶戶口淘佬買野。

引用:
原帖由 大鑊鳥 於 2024-2-25 08:58 發表

真係一蚊人仔起跳呀,唔係最高係指定利率
不如放喺微信零錢通嗰度都唔錯㗎。
師兄請問一下回鄉證如何開通零錢通??

引用:
原帖由 不喜勿噴 於 2024-2-25 18:59 發表

師兄請問一下回鄉證如何開通零錢通??
其實標題檔我就唔係好想回應,今次就破例答一次。
你唔好淨係睇#1168睇多一格#1169唔該

請教大家如果內地手機號轉NUMBER,
銀行戶口要唔要去分行攪定係APP已可以處理 ?

引用:
原帖由 mch411 於 2024-2-26 09:55 發表

請教大家如果內地手機號轉NUMBER,
銀行戶口要唔要去分行攪定係APP已可以處理 ?
要返回分行,因為銀行要新的電話卡的實名資料和現場收新電話卡發出的驗證碼

引用:
原帖由 2852 於 2024-2-26 10:06 發表

要返回分行,因為銀行要新的電話卡的實名資料和現場收新電話卡發出的驗證碼
謝謝

今日上去攞新卡,舊卡唔使俾佢剪爛

引用:
原帖由 klnboard 於 2024-2-28 19:51 發表

今日上去攞新卡,舊卡唔使俾佢剪爛
可否講下流程點做,感激

引用:
原帖由 cruztony 於 2024-2-28 19:53 發表

可否講下流程點做,感激
我嘅流程係搵理財經理,幫我搵職員攞定飛,之後俾張相佢睇話換呢張卡,要帶埋張舊卡去,十蚊工本費係戶口度扣,等一個禮拜可以去攞。

引用:
原帖由 klnboard 於 2024-2-28 19:58 發表

我嘅流程係搵理財經理,幫我搵職員攞定飛,之後俾張相佢睇話換呢張卡,要帶埋張舊卡去,十蚊工本費係戶口度扣,等一個禮拜可以去攞。
thx

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]