• 瀏覽: 3,876
  • 回覆: 9
報讀原因是「少壯不努力.......」, 但距離攞樂悠咭不遠,與年青人年齡相差甚遠,上堂會否面懵懵呢?

引用:
原帖由 幫您不幫親 於 2023-10-25 21:10 發表

報讀原因是「少壯不努力.......」, 但距離攞樂悠咭不遠,與年青人年齡相差甚遠,上堂會否面懵懵呢?
你想讀全日制定係兼讀制呀?
純粹個人估計讀全日制多數係比較年青,因為唔駛返工同埋屋企冇負擔。
兼讀制應該年紀會大少少,多數係日頭要返工既在職人士。
不過你話你差唔多攞樂悠咭的話真係同讀書班同學年紀差太遠。但係如果你純粹想學下野或消磨時間,其實讀書冇年齡界限嘅,呢個課程只要比錢就可以讀,你都可以試吓

引用:
原帖由 初學駕駛者 於 2023-10-25 23:33 發表

你想讀全日制定係兼讀制呀?
純粹個人估計讀全日制多數係比較年青,因為唔駛返工同埋屋企冇負擔。
兼讀制應該年紀會大少少,多數係日頭要返工既在職人士。
不過你話你差唔多攞樂悠咭的話真係同讀書班同學年紀差太遠。但係如果你純粹想學下野或消磨時間,其實讀書冇年齡界限嘅,呢個課程只要比錢就可以讀,你都可以試吓
兼讀制,不急於畢業,見學費相宜,中 英 數(加延伸數學) 每科都有120小時。
有一些速成班,一日朝十晚九共11小時連踩三科,見到都驚。
不過要什麼「至少10小時由自資高等教育聯盟認可及舉辦之全方位學習活動」,會否年紀大而格格不入呢?

好多時要分組做Project, 如果同組員夾唔到或無貢獻先會面懵

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2023-10-27 15:34 發表

好多時要分組做Project, 如果同組員夾唔到或無貢獻先會面懵
唔怕同組員夾唔到或無貢獻,只怕無人肯同我這麼大年紀的人夾。

唔怕,唔駛理人哋!

分group既話一定要做, 除非唔做或做得太差

引用:
原帖由 幫您不幫親 於 2023-10-27 16:15 發表

唔怕同組員夾唔到或無貢獻,只怕無人肯同我這麼大年紀的人夾。
要睇你之前讀到中幾,都好多功課同考試

引用:
原帖由 幫您不幫親 於 2023-10-25 21:10 發表

會,真係當你怪物。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]